IATA'dan 'Hava taşımacılığı yeniden başlatılsın' çağrısı

IATA, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın 22 Şubat’ta açıklayacağı kurtarma planına sınır kısıtlamalarının kaldırılması ve hava taşımacılığının yeniden başlatılması için vizyon eklemesi çağrısı yaptı.

20/02/2021 11:22
IATA'dan 'Hava taşımacılığı yeniden başlatılsın' çağrısı

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Birleşik Krallık hükümetine, 22 Şubat’ta Başbakan Boris Johnson tarafından ana hatlarıyla açıklanacak olan kurtarma planlarına sınır kısıtlamalarının kaldırılması ve hava taşımacılığının yeniden başlatılması için bir vizyon eklemesi çağrısında bulundu.

IATA’dan yapılan açıklamada, İngiltere ekonomisindeki Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan kapanmanın 1709 yılından bu yana GSYİH’da en büyük bir yıllık düşüşle sonuçlandığı vurgulandı.

2020’de havayolu yolcu sayısı yüzde 76 düştü

Haberaero'da yer alan habere göre, hava yolcu sayıları 2020’de yüzde 76 düştüğünü hatırlatan IATA açıklamasında, “Londra, dünyanın en bağlantılı şehri olma konumunu kaybetti. Yaklaşık 860 bin havacılık, seyahat ve turizm işi, yalnızca hükümetin izin programları nedeniyle kaybedildi.

Mevcut sınır kısıtlamaları yürürlükte kalırsa, hava taşımacılığında bir iyileşme olasılığı yoktur ve bu olumsuz etkiler devam ederek Birleşik Krallık ekonomisine bir nesil veya daha uzun süre zarar verecek” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar yer aldı:

“Covid-19’dan önce, Birleşik Krallık havacılık endüstrisi yaklaşık 960 bin işi ve GSYİH’da 57 milyar Sterlin’i (doğrudan, dolaylı veya uyarılmış etkiler) desteklemekteydi. Havacılık ile ilgili seyahat ve turizm yoluyla 465 bin iş daha desteklendi. Bu nedenle, hava taşımacılığı endüstrisinin, hükümetin kilitleme kısıtlamalarını geri alma planına dahil edilmesi çok önemlidir.”

IATA’nın Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Rafael Schvartzman, “Hükümetin ekonominin kilidini açmakla halk sağlığını korumak arasında zor bir dengede olduğunu biliyoruz. Sınır kısıtlamalarının kaldırılması için bir tarih talep etmiyoruz.

Ancak Başbakan Johnson, salgın sona erdiğinde uluslararası seyahatin nasıl yeniden başlatılacağı konusunda bir vizyon belirlemelidir. Bu vizyon, kısıtlamaların aşamalı olarak azaltılmasının nasıl işleyeceğini ve bu azalmaları tetiklemek için enfeksiyonların veya hastaneye yatışların hangi seviyelere düşmesi gerektiğini açıklamayı içermelidir” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.