IAG, Air Europa'yı 500 Milyon Euro'ya satın alıyor

İngiliz havayolu şirketi British Airways'in ana ortağı International Airlines Group (IAG), Air Europa'yı 500 milyon euro karşılığında satın alıyor. IAG, Kasım 2019'da İspanyol şirket için 1 milyar euro ödemeyi kabul etmişti.

21/01/2021 11:18
IAG, Air Europa'yı 500 Milyon Euro'ya satın alıyor

İngiliz havayolu şirketi British Airways'in ana ortağı IAG, Air Europa'yı 500 milyon euro karşılığında satın almak konusunda anlaştı. Ancak ödemenin corona virüs salgını nedeniyle 2026 yılına ertelenmesi gerekiyor.

FİYATI YARIYA İNDİRDİ

IAG, Kasım 2019'da Air Europa'yı 1 milyar euro karşılığında satın almayı kabul etmişti. Ancak, Covid-19 salgınının neden olduğu ekonomik gerileme nedeniyle, British Airways’in ana şirketi IAG, fiyatı düşürmek için baskı yaptı.

Yeni anlaşma, Devlet Sanayi Katılımları Kurumu (SEPI) tarafından sağlanan kredilerle ilgili şartlara bağlı olarak Iberia ile SEPI arasında tatmin edici bir müzakereye bağlı olacak.

International Airline Group CEO'su Luis Gallego yaptığı açıklamada, "Anlaşma ile, pandeminin sona ermesinin ardından hava yolculuğunda beklenen toparlanmayla birlikte önemli bir sinerjinin gerçekleşeceğine inanıyorum. O zamana kadar ödemeyi erteleme konusunda anlaşmaya vardığımız için mutluyum" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.