Hüseyin Kurt: Turizm sektörünün nitelikli insan kaynağını koruması çok önemli

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı Hüseyin Kurt, “Özellikle kurların yönünün nereye gideceği belli olmayan bir dönemi yaşıyoruz. Bu durum bizi bütçeleme yaparken ve gelecek adına yoruyor ve zorluyor” dedi.

22/03/2023 14:40
Hüseyin Kurt: Turizm sektörünün nitelikli insan kaynağını koruması çok önemli

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı Hüseyin Kurt yaptığı açıklamada, “belli olmayan bir dönem yaşıyoruz. Bu durum bizi bütçeleme yaparken ve gelecek adına yoruyor ve zorluyor “Aynı zamanda enflasyonist etki, asgari ücretin geldiği nokta çalışanın ve işverenin mutlu olmadığı bir dönemi yaşıyoruz.

Üzülerek belirtmek gerekirse mavi yaka ve beyaz yakanın iç içe geçtiği bir dönemi yaşıyoruz. Burada devletimizin çalışanlar adına hak ve hukuku gözetirken işverenler adına da destek politikaları geliştirmesi sektörümüzün nitelikli insan kaynağını koruması açısında elzem derede önem taşımaktadır.

Rusya – Ukrayna savaşı, bölge ülkelere sıçrama olasılığı, enerji ve gıda krizi ve bunların maliyet ve girdilere olan etkisi, konaklama vergisi ve 6 Şubat günü yaşanan büyük afet ve yansımaları önümüzdeki dönem takip edeceğimiz durumlar olarak masa ve ajandamızda duruyor. Ayrıca seçim arifesinde olduğumuz biliniyor. Seçim dönemi kamu etkinlik ve organizasyonlarını da etkileyecek bir dönemdir” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.