Hotel La Mamounia, keşfedilmeyi bekliyor...

Hikayesi 18. yüzyıla kadar uzanan, hafızalardan silinmeyen filmlere, unutulmayan şarkılara, dünyaca ünlü ressam ve sanatçılara ilham olan, dünyanın en egzotik otellerinden La Mamounia, konuklarına rüyalara öykünen bir deneyim vaad ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hotel La Mamounia, keşfedilmeyi bekliyor...

Kuruluşundan bu yana geleneksel Fas mimarisiyle Art Deco tarzını birleştiren gerçek bir tarihi eser olan Hotel La Mamounia, imparatorluk şehrinin kalbinde, 69.000 m2'lik bir alanda, muhteşem bahçeleri, hayat tarzını ve yemek sanatını birleştiren Fransız, İtalyan ve Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu restoranları, farklı büyüklüklerdeki özel suitleri ve 2500 metrekarelik SPA merkeziyle konuklarını keşiflerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

30’lu yılların sonlarına kadar sadece 50 odası olan Fas'ın bu efsanevi sarayı, 2009 yılında gerçek Fas stili ve ortamıyla yeni teknolojiyi birleştirerek uluslararası alanda takdir gören tasarımcı Jacques Garcia tarafından yeniden dizayn edilir. 210 odası ile yeniden konuklarına “merhaba” diyen La Mamounia, yıllar boyunca dünyanın dört köşesinden ziyaretçileri ağırlar.

Winston Churchill’in tablolarına konu olan, Franklin D.Roosevelt'in “dünyanın en güzel noktası” olarak tanımladığı, Salma Hayek, Orlando Bloom, Eva Mendes, Miranda Kerr, Jeniffer Aniston, Gywneth Paltrow ve Juliette Binoche gibi dünya starlarının vazgeçemediği La Mamounia, efsanesini yaşatmaya devam ediyor.

HOTEL LA MAMOUNIA’NIN HİKAYESİ

Açıldığı günden bu yana dünyaca ünlü isimlere ev sahipliği yapan La Mamounia’ya gelenlerin ortak düşüncesi “yeniden gelme arzusu…” Holywood starlarından kraliyet üyelerine, devlet adamlarından moda devlerine La Mamounia efsanesi birçok unutulmaz isme ev sahipliği yaptı.

 Winston Churchill birçok kış mevsiminde gelmiştir. Tabloların renklerini olabildiğinde gerçekçi betimleyebilmek için, güneşin günlük rotasını izleyerek balkonda gezinmeyi severdi. La Mamounia bahçelerini resmettiği birçok tablosu İngiltere'de bulunan Churchill Müzesi'nde sergileniyor.

  Winston Churchill, 1943 yılında en sevdiği yer olan Marakeş'e davet ettiği Franklin D.Roosevelt'e "Burası dünyanın en güzel noktası" demişti. Churchill, bu sözlerini şehrin ünlü olduğu güzel gün batımlarından birine bakarak söylemişti.

 La Mamounia'nın zengin geçmişinden başka bir anekdota ise aynı dönemde otelde bir gece geçiren General Charles de Gaulle dahil olmuştu. Otel müdürü, devlet adamının uzun boyu için özel bir yatak yaptırmak zorunda kalmıştı.

• La Mamounia, 2009'da tekrar açılışından sonra Holywood'dan da çeşitli ünlüleri ağırladı. Said Taghmaoui, Salma Hayek, Orlando Bloom, Eva Mendes, Miranda Kerr, Jeniffer Aniston, Gywneth Paltrow ve Juliette Binoche bunların arasındaydı.

Yıllar içinde, Marakeş ve La Mamounia'nın ünü, hem Fransız hem Amerikalı film yapımcılarının dikkatini çekti. Jean Tissier, 1953 yılında Eric Von Stroheim ile "Alerte au Sud" filmini çekti.

Hitchcock'un "The man who knew too much" isimli filmi de burada çekilmişti.

• 1955 yılında otel Charlie Chaplin'i ağırladı.

 Film dünyasından oteli ziyaret eden diğer bazı isimler ise Kirk Douglas, Charlton Heston, Yul Brynner, Omar Cherif, Joan Collins, Nicole Kidman, Sylvester Stallone, Richard Gere, Susan Sarandon, Tom Cruise, Sharon Stone, Kate Winslet, Charles Aznavour, Jean Paul Belmondo, Catherine Deneuve, Alain Delon, Ornella Mutti, Clauida Cardinale ve Sophie Marceau'dur.

• Film yıldızlarıyla birlikte moda dünyası ve yakınlarda evler alarak oteli sıkça kullanmaya devam eden Yves Saint Laurent ve Pierre Balmain gibi tasarımcılar da bu sihirli adresi keşfettiler.

 1968 yılında rock gruplarının patlamasıyla Marakeş Rolling Stones'u ağırlarken, Crosby, Stills, Nash & Young'dan oluşan grup da "Marrakesh Express" isimli hit şarkıyı yazdı.

 Müzik dünyasından diğer starlar arasında "La Mamounia, insanın daha sık karşılaşmak isteyebileceği uygar bir rüya olarak kalacaktır..." diyen Jacques Brel, Dalida, Barbara Hendrix, Andrea Boccelli, Julio Iglesias, Julien Clerc, Johnny Holliday ve Elton John bulunur.

Oteli keşfederek düzenli aralıklarla gelmeye devam eden Kraliyet üyeleri ve devlet adamları ise Franklin Roosevelt, Ronald & Nancy Reagan, Asturias Prensi ve İspanya Prensesi Elena, Monako Prensesi, Japonya Prensi Naruhito, Nelson Mandela, Desmond Tuttu, Valery Giscard d'Estaing, Jacques Chirac ve Helmut Kohl'dur.

 Otelin yeniden açılışı ile Gywneth Paltrow, Jeniffer Aniston, Sid Taghmaoui, Salma Hayek ve Juliette Binoche gibi birçok star La Mamounia'yı ziyaret ettiler.

 Amerikalı ünlü aktör Orlando Bloom, Şükran Günü'nü kız arkadaşı Miranda Kerr ile bu sihirli ve romantik yerde kutladılar.

 Sinemanın büyük isimleri, Aralık 2010'da düzenlenen Marakeş Uluslararası Film Festivali sırasında sık sık La Mamounia'ya gelmişlerdir. Eva Mendes, Keanu Reeves, Gad El Maleh, Rochdy Zem, Marion Cotillard, Guillaume Canet, Francis Jacob, Christian Louboutin, Helene De Fougerolle ve Kiyoshi Korosawa bu geçitte diğerlerinin arasında bulunan isimlerden…

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.