Hizmet sektörü istihdamda ilk ciroda son sırada

TÜİK'in 2020 yılına ilişkin sanayi ve hizmet istatistiklerine göre, hizmet sektörü girişim sayısında ilk sırayı alırken ciroda ilk sırayı ticaret sektörü aldı. Girişimler içinde en fazla faaliyet gösterilen hizmet sektörünün cirosu ise en düşük paya sahip oldu.

29/07/2021 09:40
Hizmet sektörü istihdamda ilk ciroda son sırada

Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 yılına ilişkin sanayi ve hizmet istatistiklerini açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre, hizmet sektörü girişim sayısında ilk sırayı alırken ciroda ilk sırayı ticaret sektörü aldı. Girişimler içinde en fazla faaliyet gösterilen hizmet sektörünün cirosu ise en düşük paya sahip oldu.

Geçici sonuçlara göre, 2020’de faal olan girişimlerin yüzde 43,2’si hizmet, yüzde 36,6’sı de ticaret sektöründe faaliyet gösterdi. İstihdamda ise hizmet sektörü toplam istihdamın yüzde 37,9’unu oluştururken, sanayi sektörünün istihdamdaki payı yüzde 28,9 oldu.

Ticaret sektörü ciroda yüzde 46’lık payla ilk sırada yer aldı. Girişimlerin en fazla faaliyet gösterdiği ve istihdamı en yüksek olan hizmet sektörünün ciro payı yüzde 14 iken sanayi sektörünün ciro payı yüzde 34,1 olarak kayıtlara geçti.

Verilere göre imalat sanayindeki girişimlerin yüzde 56,6’sı düşük teknoloji faaliyetlerinde yer aldı. Düşük teknoloji faaliyetinde yer alan bu girişimler, istihdamın yüzde 51,9’unu, cironun yüzde 37,8’ini oluşturdu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.