Hisarcıklıoğlu'ndan, 12 ay turizmin formülü...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm sektöründe çalıştırılan kişilerin kış aylarında da istihdamına devam edilebilmesi için istihdam üzerindeki vergi yüklerinin indirilmesi gerektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hisarcıklıoğlu'ndan, 12 ay turizmin formülü...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, turizm cari açığı kapatılması dahil ekonomiye her alanda önemli katkılar sağlyadığını söyledi

TOBB başkanı ekonomiye bu kadar katkısı olan turizme her kesimin daha yakından  ile ilgilenmesi gerektiğini, sektörün de bu alanda marka olmayı hedeflemesi gerektiğini ifade etti

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO)’nun yaptırdığı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ALTSO Meslek Yüksekokulu’nun açılışı ve Alanya Mühendislik Fakültesi’nin temelini atmak üzerine Alanya’ya gelen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı açıklamada en önemli unsurlardan birinin de turizm olduğunu ifade ederek sektördeki istihdam verdgileri ile ilgili düzenleme yapılması halinde turizimin ekonomiye katkılarını artacağını ifade etti.
 
Tek başına Muğla, İspanya eder...
 
Hisarcıklıoğlu, açılış törenide yaptığı ''İş Dünyasına Öneriler'' başlıklı konuşmada, ülke ekonomisi açısından turizm gelirinin önemine dikkati çekerek, cari açığı kapatan en önemli unsurlardan birinin turizm gelirleri olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'ye 30 milyon turist geldiğini ancak bunun da yeterli olmadığını ifade ederek, ''İspanya'nın Akdeniz'e kıyı şeridi 840 kilometre. Muğla'nın tek başına kıyı şeridi ise bin 140 kilometre. Bizim bir Muğla'nın, 1,5 İspanya etmesi lazım'' diye konuştu.

Türkiye'nin 30 milyon turistten 2 milyar dolar gelir elde ettiğini aktaran Rifat Hisarcıklıoğlu, İspanya'nın ise 50 milyar dolar turizm geliri olduğuna söyledi.

Turizmi 12 aya yaymanın formülü...

Hisarcıklıoğlu, turiste para harcatılması durumunda para kazanılacağını belirterek, mevcut potansiyelin en iyi şekilde kullanılması gerektiğine işaret etti. Antalya bölgesinde turizmi 12 aya yayabilmek için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Turizm sektöründe çalıştırılan kişilerin kış aylarında istihdamına turizm sektöründe devam edilebilmesi için istihdam üzerindeki vergi yüklerinin indirilmesi lazım'' dedi. Alanya'nın ''ucuz turistin geldiği yer'' olmaktan çıkarılarak, ''marka kent'' haline dönüştürülmesi gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, yabancıların Türkiye'de konut alabilmesinde en çok kazanç elde edecekleri kentlerden birisinin de Alanya olduğunu ifade etti.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.