Hilton'un F&B şampiyonu, İstanbul'dan...

Avrupa’daki 200’den fazla Hilton Worldwide bünyesindeki otel çalışanları arasından seçilen 40 ekip üyesi, Yemek Kupası, Pasta Kupası, Bar Kupası ve Servis Kupası’ndan oluşan 4 kategoride birincilik için yarıştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hilton'un F&B şampiyonu, İstanbul'dan...

Servis kategorisinde yarışan Hilton İstanbul’dan Jan Coşkun gümüş madalya kazanarak yarışmayı ikinci tamamladı. Hilton Worldwide, 15, 16 ve 17 Kasım 2011 tarihlerinde Berlin’de düzenlenen 2011 Yılı Avrupa’nın Yiyecek ve İçecek (F&B) Ustaları yarışmasının kazananlarını ilan etti.

Berlin’de iki gün boyunca yoğun bir şekilde gerçekleştirilen değerlendirmenin ardından, Yemek Kupası, Pasta Kupası, Bar Kupası ve Servis Kupası olmak üzere dört kategorinin her birinde heyecan üst seviyeye çıktı. Hilton Worldwide’ın Avrupa’daki otel portföyü içerisinde yapılan 200 başvuru arasından seçilen 50 finalist, bölgenin en iyisi olmak için tüm hünerlerini sergilediler.                      
 
Hilton Worldwide Avrupa Yiyecek ve İçecek Başkan Yardımcısı James Glover, “2011 yılı Avrupa’nın Yiyecek ve İçecek Ustaları yarışmasının kazananlarını açıklamaktan memnuniyet duyuyoruz. Finale kalan ve yarışmaya katılan tüm ekipleri tebrik ediyoruz. Yarışmanın kalitesi son derece yüksekti ve tüm finalistler, elde ettikleri başarılardan dolayı gurur duymalı. Yiyecek ve İçecek Ustaları, Avrupa’da Hilton Worldwide içerisinde heyecan verici ve ödüllendirici bir yiyecek ve içecek kültürü oluşturma hedefimizi daha da ileriye taşıyor ve otellerde sunduğumuz yetenek ve yaratıcılık açısından muhteşem bir vitrin oluşturuyor” dedi.
 
Servis Kupası...
 
Finalistler tüm yeteneklerini sergileyerek, jüri heyetine sunum yaptılar ve servis becerisi, ürün bilgisi ve yaklaşımlarına göre değerlendirildiler. Altın madalyayı Hilton Viyana Plaza’dan Thomas Minihold kazanırken; gümüş madalyayı Hilton İstanbul Restoran Müdürü Jan Coşkun kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bronz madalyanın sahibi ise Hilton Malta’dan Charlo Cachia oldu.
 
Jüri üyeleri seçim yaparken, Minihold’un konuk deneyimi ve ekip çalışmasına yönelik odağını ve ayrıca sunum ve servis stili yaklaşımını özellikle dikkate aldı. Birincilik ödülü olarak, “Servis Sanatı”nın yaratıcısı ve restoran Genel Müdürü Fred Sirieix tarafından Londra Hilton Park Lane otelinin Michelin yıldızlı restoranı Galvin at Windows’ta bir haftalık eğitim için tüm masrafları karşılanan bir seyahat verilmesi kararlaştırıldı.
 
Yemek Kupası...
 
Finalistler, deniztarağı ve Chanterelle mantarından bir aperatif tabağı ve bonfile, karalahana ve kerevizden oluşan bir ana yemek hazırladılar. Jüri üyeleri değerlendirme sırasında profesyonel hazırlık, sunum, inovasyon ve tat kriterlerine göre finalistleri değerlendirdi.
 
Altın madalyayı, Hilton Malta’dan Daniel Debattista ve Ralph Vassallo; gümüş madalyayı: Hilton Prag’tan Emanuele Mugnaini ve Michal Ludek; bronz madalyayı Londra Hilton Park Lane’den Murat Oğuz ve Laurie Thomas kazanan ekipler oldular.
 
Jüri üyeleri, Debattista ve Vessallo’nun Hilton Worldwide’ın yiyecek ve içecek yaklaşımının değerlerini içeren yaratıcılık, ekip çalışması ve sunumunu özellikle dikkate aldılar. Birincilik ödülü kazanan Hilton Malta ekibi, Debattista ve Vassallo’ya ödül olarak Heinz Beck’in üç Michelin yıldızlı restoranı La Pergola’da deneyim kazanmak ve eğitim görmek üzere Waldorf Astoria Hotels & Resorts bünyesindeki Rome Cavalieri’de beş günlük seyahat verilecek.
 
Bar Kupası...
 
Finalistler, bir klasik Negroni kokteylinin yanı sıra kendi bölgelerine ait bir kokteylin yapımına göre değerlendirildi. Jüri üyeleri değerlendirme sırasında denge, teknik, ölçüm, iletişim tarzı ve içkinin sunumu gibi kriterleri inceledi. Altın madalyayı Londra Hilton Park Lane’den Rui Serra; gümüş madalyayı Hilton Prag’tan Roman Uhlir; bronz madalyayı Hilton Londra Tower Bridge’ten Simona Gullo kazandı.
 
Jüri üyeleri, Rui Serra’nın hazırladığı kokteyllerin zarafeti, dengesi ve stilini ve ayrıca sunum sırasında göstermiş olduğu tutku ve yaratıcı kabiliyeti özellikle dikkate aldı. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan Londra Hilton Park Lane’den Rui Serra birincilik ödülü olarak, Rio de Janeiro, Brezilya’da gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü “Worldclass 2012” barmen yarışmasına tüm masrafları karşılanan bir seyahat kazandı.
 
Pasta Kupası...
 
Finalistler, tek bir tabakta çikolata, badem ve incir içeren bir tatlı ve ayrıca bir pasta hazırladılar. Jüri üyeleri değerlendirme sırasında yaratıcılık, lezzet, artistik teknik, özgünlük ve sunum kriterlerini dikkate alarak kararlarını verdi. Altın madalyayı Hilton Prag’tan, Youri Baltaliyski; gümüş madalyayı Hilton Strasbourg’tan Jean Stouvenel ve bronz madalyayı Hilton Viyana’dan Karina Rizaj kazandı.
 
Jüri üyeleri, Baltaliyski’nin organizasyonu ve yaratıcılığını ve ayrıca sunum yaptığı pastanın ince ayrıntıları ve zarafetini özellikle dikkate aldı. Birincilik ödülü olarak, çikolata yapımı sanatına dair benzersiz bir anlayış ve eğitimin sunulacağı Tain L’Hermitage’de yer alan “Valrhona Çikolata Üniversitesi”ne tüm masrafları karşılanan bir haftalık seyahat verilecek.
 
Hilton Worldwide 2011 Yılı Avrupa’nın Yiyecek ve İçecek Ustaları yarışması, şirketin bölgedeki olağanüstü yeni restoran ve bar açılışları ve heyecan verici yeni ortaklıkları ile birlikte şirketin Avrupa’daki yiyecek ve içecek faaliyetleri açısından son derece başarılı bir yılı tamamladı. Hilton Worldwide, Waldorf Astoria Berlin’de Pierre Gagnaire tarafından açılacak olan Les Solistes’in açılışının 2012 yazında gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.
 
Hilton Worldwide’ın Avrupa’daki en prestijli yiyecek mekanları arasında Waldorf Astoria Hotels & Resorts bünyesindeki Rome Cavalieri’de bulunan ve Heinz Beck yönetimindeki üç Michelin yıldızlı La Pergola restoran ve Londra Hilton Park Lane’de bulunan bir Michelin yıldızlı Galvin at Windows bulunuyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.