Hilton Türkiye'deki otel sayısını ikiye katlayacak

Hilton’un Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Başkanı Jochem-Jan Sleiffer, 179 otelden oluşan bölgesel otel portföyüne önümüzdeki 5 yıl içerisinde 90 yeni otel daha ekleyecek. Sleiffer, 103 yıllık ünlü otel markasının bölgedeki hızlı büyümesini denetleyen kişi olacak.

02/10/2022 23:56
Hilton Türkiye'deki otel sayısını ikiye katlayacak

Jochem-Jan Sleiffer, "Burası bizim için ilgi çekici bir pazar. Son birkaç yılda gerçekten hızlı bir büyüme yaşandı. Burası, insanların seyahat etmek istediği ve daha fazla otel açabileceğimiz bir pazar." şeklinde konuşuyor.

60 yeni otel, Hilton'un bölgedeki en büyük pazarı olan Birleşik Arap Emirlikleri'ni de içinde bulunduran Orta Doğu bölgesinde yer alacak. Euronews'te yer alan habere göre, halihazırda 33 Hilton otelinin faliyet gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri'nde 14 otel de yapım aşamasında.

Suudi Arabistan, Hilton'un bölgede en hızlı büyüyen pazarı 

16 otele ev sahipliği yapan Suudi Arabistan ise, yapım aşamasındaki 45 otel ile Hilton'un bölgede en hızlı büyüyen pazarı konumunda. Bu hızlı büyüme beraberinde Orta Doğu, Afrika ve Türkiye'de 24 bin kadar yeni otel odasını getirecek. Bu neden Avrupa, marka için çok önemli bir kaynak pazar.

Sleiffer, "Avrupa bu bölge için her zaman önemli olmuştur. İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya’dan ama özellikle pandemi sonrası Çek Cumhuriyeti ve İsviçre’den çok sayıda ziyaretçi geliyor." diyor.

Orta Doğu pazarı Avrupa pazarını da önemli ölçüde besliyor 

Sleiffer ayrıca, Hilton markalarına aşina olan Orta Doğulu gezginlerin Avrupa'yı ziyaret ettiklerinde bu markaları tercih etme olasılıklarının arttığını vurguluyor: "Orta Doğu pazarı Avrupa pazarını da önemli ölçüde besliyor.

Bu bölgedeki otellerimizin bu kadar önemli olmasının bir diğer nedeni de insanları diğer markalarımızla da tanıştırmak. Böylece Avrupa’ya seyahat ettiklerinde yine bizimle kalıyorlar."

Hilton, sosyal sorumluluk projelerinde de aktif

Sleiffer, Hilton'un Çevresel, Sosyal ve Yönetimsel (ESG) yönergeler tarafından şekillenen yeni otelcilik döneminde genişlemesine öncülük edecek. ESG şirketlerin sürdürülebilirlik ve yerel toplulukları desteklemek için kurumsal politikalarında uygulamaları beklenen standartlar dizisi olarak tanımlanıyor.

Sosyal bilince sahip yatırımcılar, potansiyel yatırımları taramak için artık ESG kriterlerini kullanıyor. Bu da otel grupları için ESG yönergelerinin kritik öneme sahip olduğunu gösteriyor. Hilton'un dahil olduğu girişimler arasında ekonomik olarak dezavantajlı kadınların otelcilik sektöründe kariyer oluşturmasına yardımcı olan Evolvin’ Women projesi de yer alıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.