Hilton'a 100 Milyon Dolarlık dava

2015 yılı Temmuz ayında Amerika'nın New York Eyaleti´nde bulunan Albany şehrindeki “Hampton Inn and Suites” otelinde kalırken, gizli bir şekilde duşa yerleştirilmiş kamera ile görüntüsü çekilen bir bayan müşteri, Hilton'a 100 Milyon Dolarlık dava açtı.

07/12/2018 11:23
Hilton'a 100 Milyon Dolarlık dava

APA haber ajansına göre; Hilton'dan 'Özensiz' davrandığı için şikayetçı olan kadın müşteri, olaydan dolayı 'Ağır ve uzun süreli psikolojik zarar' yaşadığını ifade ediyor.

Başvurulan mahkemedeki iddianameye göre olayın mağduru olan müşteri, 2015 Temmuz ayında New York Eyaleti'nde bulunan Albany şehrindeki “Hampton Inn and Suites” otelinde kalırken, gizli bir şekilde duşa yerleştirilmiş bir kamera ile videosu çekildi.

Eylül ayında gelen bir e-mail ile haberdar oldu

Gizli kamera kurbanı kadın, olaydan ancak üç yıl sonra durumdan haberdar oldu. Geçen Eylül ayında eline “Bu sensin, değil mi?” diye soran bir e-posta geçti. E-posta'da, duşta çekilen videonun kendi ismini belirterek yayınlanmış olduğu bir porno sitesine link bulunuyordu.

Daha sonra ilkine benzeyen ve tehditler içeren başka e-postalar alan kadına, sonunda şantaj yapılmaya başlanarak, kendisinden birkaç bin Dolar ödemesi istendi. İddianameye göre olay, yalnızca bu müşterinin başına gelmedi. Aynı odada misafir kalan başka kişilerin de, duş yaparken videoları çekildi.

Hilton'dan 'Dehşet verici' yorumu

Hampton Inn otelinin sahibi olan Hilton Hotels, olayı; “Dehşet verici” olarak nitelendirdi ve 'Misafirlerimizin güvenliğini ve iyiliğini son derece ciddiye alıyoruz“ açıklamasını yaptı.

Olayın meydana geldiği Hampton Inn oteli ise, otelin kısa bir süre önce tamamen yenilendiğini, yenileme çalışmaları sırasında herhangi bir kameraya rastlanmadığını belirtti. Otel, olayı açıklığa kavuşturmaya çalışan yetkililere her türlü yardım ve olanak sağlamaya hazır olduğunu da belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.