Hilton 4000’inci Otelini Kutluyor

Hilton Worldwide Otelleri, dünyada en hızlı büyüyen oteller zinciri ünvanını korumaya devam ediyor. Şirketin 4000’inci oteli Çin’de konuklarını ağırlamaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hilton 4000’inci Otelini Kutluyor
Hilton Worldwide, 4000’inci oteli Hilton Shijiazhuang’ı Çin’in Hebei eyaletinde hizmete soktu. Oteller zincirinin, Büyük Çin bölgesinde faaliyette olan 35 otelinin yanı sıra, 42 binden fazla odaya sahip 120 oteli de geliştirilme aşamasında.
Hilton Worldwide, küresel büyümeye odaklanması ve endüstri lideri markalardan oluşan portföyü sayesinde, 2007 yılından bu yana * 1.100’ün üzerinde yeni otel inşa ederek oda sayısını yüzde 33 artırdı. Hilton Worldwide, bu ivmeyle “en hızlı büyüyen küresel otel şirketi” ünvanını elde etti.
Şirket, şu anda 176 binden fazla odaya sahip ve yaklaşık 1000 yeni otel inşa ediyor. Bu rakam, hem sektörde hem de şirketin tarihinde erişilen en yüksek rakam. Hilton Worldwide, 2013’ün başından bu yana tüm dünyada 100’ün üzeridne otel açtı, yılın geri kalanında da 110’dan fazla otelin açılması bekleniyor.

Benzeri Görülmemiş Bir Büyüme
Hilton Worldwide Başkanı ve CEO’su Christopher J. Nassetta, “2013, şu ana kadar şirketimiz için olağanüstü bir yıl oldu. 4000’inci otelimizi açmamız, dünyanın lider konaklama şirketi olma yolundaki kararlılığımızı gösteriyor” dedi. Dünyanın tüm bölgelerinde benzeri görülmemiş bir büyüme kaydettiklerini belirten Nassetta; “Konuklarımıza olağanüstü deneyimler sunmak için yenilikler yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Hilton Woldwide 6 Kıtada 90 Ülkeye Yayıldı
Hilton Worldwide’ın 6 kıtada 90 ülkede tesisi bulunuyor. Şirket, oda sayısı bakımından halen ABD’nin en büyük konaklama şirketi olsa da**, yapım aşamasındaki otellerinin yüzden 60’dan fazlası ABD’nin dışında bulunuyor. Hilton, yapım aşamasındaki otel sayısında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da birinci sıradayken;  Amerika kıtası ve Asya Pasifik’te ikinci sırada. **  Ayrıca, Hilton Worldwide’ın yapım aşamasındaki 93 binden fazla odasının da yaklaşık yüzde 80’i ABD dışında bulunuyor. Hilton Worldwide küresel anlamda, yapım aşamasındaki oda sayısında en yüksek orana sahip konaklama şirketi konumunda.

Nassetta: Hızla Büyümeye Devam Edeceğiz
Christopher J. Nassetta konuyla ilgili olarak; “Portföyümüz düşünüldüğünde, hem bu yıl hem de gelecekte hızla büyümeye devam etme beklentisi içindeyiz. Ödüllü markalarımızın tamamı, sektördeki en başarılı ve vizyon sahibi otel sahiplerinden talep görüyor; başarılı olmamızı sağlayan faktörler olmayı sürdürüyor” diye konuştu.

Türkiye’deki toplam oda sayısı 10 bini aştı
Hilton Worldwide, Mayıs ayında yapılan 2013 Türkiye ve Komşu Bölgeler Otel Yatırımları Konferansı’nda, Türkiye’de üç yeni otelin inşa edilmeye başlanacağını duyurarak, Türkiye’deki portföyünün gittikçe artan bir hızla büyüdüğünü gösterdi. Hilton Worldwide, ülkede faaliyette ve yapım aşamasında olan toplam oda sayısı 10 bini aşan ilk işletmeci oldu. Şirketin Antakya, İstanbul Zeytinburnu ve Çorlu’da yapım aşamasında aldığı otellerin yanı sıra yatırımları arasında kısa süre önce açılan DoubleTree by Hilton İstanbul Avcılar ve DoubleTree by Hilton Kuşadası da bulunuyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.