Hıdrellez UNESCO dünya mirasına aday

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Hıdrellez'in, Türkiye'nin moderatörlüğünde UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne kabul için sunulduğunu söyledi.

31/12/2019 23:40
Hıdrellez UNESCO dünya mirasına aday

Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Hıdrellez, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne kabul için sunuldu" dedi. Çelik, 6 Mayıs Hıdrellez Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Medeniyetler coğrafyası Anadolu'da kültürel çoğulculuğu hoşgörüyle yoğuran halkımız için yaşamın tazelenmesidir Hıdrellez. Kısmet, Sağlık, bereket ve dertlere derman demektir Hıdrellez" değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Çelik, mesajında şunları kaydetti:

"Kadim bir tarihe sahip olan Hıdrellez, kültürümüzün önemli bir parçasıdır ve toplumumuzu kardeşlik-hoşgörü potasında birleştiren diğer değerlerimiz gibi bizi daha da güçlendirir. Bizi biz yapar. Bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim ki devlet ruhunun asıl kuvveti olan kültürel gücümüzün dünden bugüne ve bugünden yarına eksiksiz aktarılmasını sağlayacak, bunu yaparken de kültürel zenginliğimizi her anlamda dar kalıplardan çıkaracağız.

Anadolu insanına, kapısına geleni Hızır bilip sorgusuz sualsiz yardım etmeyi öğütleyen kültürümüzü bir kez daha insanlıkla paylaşmaya hazırlanıyoruz. Hıdrellez, ülkemiz moderatörlüğünde UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne kabul için sunuldu. Müjdeli haberi bekliyoruz. Bugünkü dileklerin ve duaların, dünya barışı ve huzurunda birleşmesi umuduyla bu ortak kültürü paylaşan tün halkların Hıdrellez Günü'nü kutluyorum."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.