HİÇBİR ZAMAN GEÇ KALMIŞ SAYILMAZSINIZ

SEÇİM AYDIN SEÇİM AYDIN 31/12/2019 23:40

Genel seçimlerin yaklaşması dolayısıyla partiler seçim beyannamelerini açıklamaya devam ediyor. Parti başkanları yaptıkları mitinglerde her yöre için ayrı ayrı ve sektörel bazda vaatlerde bulunuyor. Turizm sektörü de hiç kuşkusuz vaatlerden nasibini alıyor. Sayın Başbakan Ankara Ticaret Odasında yaptığı konuşmada, Ankara için Ak Parti’nin turizm hedeflerini açıkladı.

 

Ankara’nın ulaşım merkezi olması, Akyurt ilçemizde uluslararası bir fuar merkezinin yapılacak olması, fuar merkezi ve Esenboğa Havaalanından, Kızılay’a raylı sistem projesi, Kızılcahamam, Haymana, Ayaş gibi ilçelerimizde termal turizm projelerinin hayata geçirilmesi, uluslararası standartlarda hayvanat bahçesi projesi, iki büyük  hastaneler kampüsü projesi, hiç kuşkusuz yıllardır ihmal edilen Başkent turizmine ivme kazandıracaktır.

 

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı olarak her platformda dile getirdiğimiz Ankara’nın kongre, eğitim, sağlık, termal turizm potansiyelini harekete geçirmeden turizmde beklenen hedeflere ulaşılamayacağı öngörümüzü destekleyen açıklamaların Sayın Başbakan tarafından yapılması geç kalınmış olsa da çok önemli bir gelişme olarak değerlendirilmelidir.

 

Turizm politikaları belirlenirken Ankara ihmal edilen bir başkent olmuştur. Ankara’nın turizm potansiyelinden aldığı pay % 2 civarındadır. Bu durum başkent açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Turizm vizyonu belirlenirken Ankara’nın unutulan değil, öncelikli bir destinasyon olarak değerlendirilmesi gerekir.

 

Turizmin olmazsa olmaz parametrelerinden biri olan ulaşım alt yapısının Ankara’nın sahip olduğu kongre, fuar, sağlık, termal turizm potansiyeli ile birlikte entegre olarak değerlendirilmesi halinde Ankara turizmde cazibe merkezi olacak ve turizm pastasından hak ettiği payı alacaktır.

 

Turizmin dünya turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için Anadolu Turizminin geliştirilmesi ön koşul olarak değerlendirilmelidir. Daha fazla turizm geliri elde etmenin yolu, kongre turizmi, kültür turizmi, termal turizm, kış turizmi gibi Anadolu’nun sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine bağlıdır. Son zamanlarda kamu ve özel sektör olmak üzere turizm camiasının etkin kesimlerinden, kongre, termal, kültür, sağlık, kış v.b. turizm potansiyelinin değerlendirilmesi üzerine ümit verici beyanlar gelmektedir. Başta hükümetler olmak üzere, özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere önemli görevler düşmektedir. Anadolu turizminin ayağa kaldırılmasında uluslararası otel zincirlerinin bölgeye çekilmesi, ulusal ve uluslararası organizasyonların düzenlenmesi, info turlar düzenlenmesi ve yerel yatırımcıların özendirilmesi önem arz eden öncelikli konulardır. Böylece turizm 12 aya yayılacak, turizm gelirleri artacak ve ülkemiz turizmcilerinin dünya sıralamasındaki hedefi olan ilk beşe girme vizyonu gerçekleşecektir.

 

Bu çerçevede, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı olarak Ankara turizminin gelişmesi için, uzun yıllardan buyana öngördüğümüz turizm vizyonumuzun karar alıcılar tarafından desteklenmesi ve gündeme getirilmesi çok geç kalınmış olsa da önemli bir gelişmedir. Bu kapsamda “Hiçbir Zaman Geç Kalmış Sayılmazsınız” sözünü hatırlatmakta yarar görülmektedir.

 

 

Seçim AYDIN

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.