Her 150 turistten biri müzeye gitti

Geçtiğimiz yıl 15 milyon turist ağırlayan Antalya'da her 150 turistten bir kişi müzeye gitti. Turistleri daha çok müzeye çekmek için ise UNESCO listesinde yer alan 9 eserin yer aldığı takvim hazırlandı.

17/01/2020 23:21
Her 150 turistten biri müzeye gitti

Dünyanın en çok turist ağırlayan üçüncü kenti konumundaki Antalya'da 2020'de dikkatler müzelere çekilmek isteniyor. Antalya geçtiğimiz yıl 15 milyon turiste ev sahipliği yaptı. Verilere göre ise, Antalya'da giden her 150 turistten bir kişi müzeye gitti.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı ise, turistleri daha çok müzeye çekmek için çalışma başlattıklarını duyurdu. Çalışmalar doğrultusunda UNESCO Geçici Miras Listesi'nde yer alan 9 eser için takvim hazırladı. Antalya'nın tanıtımı için hazırlanan takvimde Karain Mağarası, Alanya Kalesi, Perge Antik Kenti ve Aspendos Antik Kentleri, su kemerleri ve milli parklar yer alıyor.

Takvimler fuarlarda ve uluslararası etkinliklerde dağıtılacak. NTV'de yer alan habere göre, turizmi 12 aya yaymak amacıyla hazırlanan projeyle tarihi ören yerleri ve müzelere ilginin artırılması hedefleniyor.

MAVİ BONCUKLU PAYLAŞIM

Antalya turizmi, 8 Haziran 2019 yeni bir rekor kırarak dikkatleri üzerine çekmişti. Vali Münir Karaloğlu, sosyal medya hesaplarından yaptığı mavi boncuklu paylaşımda, 8 Haziran Cumartesi günü Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısının 85 bin 205 kişi olduğunu belirterek, bu rakamın tüm zamanların gün rekoru olduğunu belirtmişti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.