Hedef, dünyada ilk beş...

2012 yılında gelen turist sayısı açısından İngiltere'yi geride bırakarak dünya altıncısı olan Türkiye, 2013'te atak yapıp dünya arenasında ilk beşe girmek istiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Hedef, dünyada ilk beş...

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre Türkiye ilk beşe girmek için New York’ta Times Square, Londra’da Piccadily Square, Milano’da Buenes Aires, Berlin’de Sony Center ve Moskova’da önemli cadde ve maydanlarda görkemli panolar ve bilboardlarla tanıtılacak.

Türkiye’ye gelen üst gelir grubu ziyaretçi payının artırılması ve kişi başına harcama miktarının artırılmasına dönük çalışmalar yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, özellikle kriz dönemlerine meydana gelebilecek olumsuz etkileri en aza indirebilmek için tanıtma faaliyetlerine ağırlık verilmesi kararı aldı.

Bakanlık, 2013 için yapılacakları şöyle sıraladı:
 
* Marka konumu güçlendirilecek. Destinasyon odaklı tanıtım yapılacak. Ürün çeşitliliği vurgulanacak. Duygulara hitap eden mesajlar verilecek. Kısa tatiller için bazı iller ön plana çıkartılacak. Kültür, golf, kış, kongre, yatçılık, şehir, gençlik, sağlık ve eko turizm gibi turizm çeşitlerine yönelik talep artırılacak.
 
* Reklam faaliyetleri tüm dünyada yürütülecek. Hedef pazarlarımızda en çok okunan gazete ve dergilere reklam verilecek.
 
* Taksi ve otobüs giydirme, metro reklamları, havaalanı reklamları ile alışveriş merkezlerinde reklam yapılacak. İngiltere Premier Ligi’nin 31 milyon izleyiciye ve en çok kupaya sahip olan Liverpol spor kulübü ile yeni sezon için anlaşma yapılacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.