Haysiyetli tüccar kazanacak, diğerleri kaybedecek

Kriz aylarında dostu, düşmanı iyi tanıdık. Kimin Türkiye turizmini koruduğunu, kimin uçakların yönlerini değiştirip Türkiye’ye turist göndermediğini iyice gördük ve anladık.

17/02/2019 20:54
Haysiyetli tüccar kazanacak, diğerleri kaybedecek

Bentour'un CEO'su Kadir Uğur, 2019 turizm sezonuna ait beklentilerini, öngörülerini, endişelerini ve tavsiyelerini içeren bir yazı kaleme aldı. Uğur'un yazısı şöyle:

"İşte yeni bir sezon, işte yeni umutlar. ITB Berlin fuarından önce sevinç yaşamak hem iyi, hem kötü. Ne zaman ITB’den önce sevinsek, sezon hep kötü geçiyor. Bu sanki kötü bir gelenek oldu. Acaba nazar mı değiyor? İnşallah bu sefer sevincimiz kursağımızda kalmaz da, güzel günleri sezon sonuna kadar hep beraber yaşarız.

Kötü geçen sezonları incelediğimde şu gördüm; biz gerçekten de bir yerlerde hata yapmışız. Çünkü tavırlar hep aynı. “Sezon iyi gidecek, ben bundan daha fazla faydalanayım” deyip fiyatını yükseltmeye çalışan otelciler, birden bire ön rezervasyonlarını silmeye çalışan otelciler, sanki yaraların hepsi hemen kapanmış gibi bütün teşvikleri, yardımları silen Turizm Bakanlığı ve Türkiye’nin turizmde öne çıkmasını hazmedemeyen rakip ülkeler, terse dönüşün başlangıcı olmuş.

Kriz zamanlarında dostu, düşmanı iyi tanıdık

Kriz zamanlarında dostu, düşmanı iyi tanıdık. Kimin Türkiye turizmini koruduğunu, kimin uçakların yönlerini değiştirip Türkiye’ye turist göndermediğini iyice gördük ve anladık. Ayrıca, hangi otellerin kaliteyi bozmamak için boş otelde bile zengin açık büfesini sergilediğini, kimseye boyun eğmediğini de çok iyi biliyoruz.

Bu yazdıklarımdan kimse gocunmasın. İyiler, anlaşmalarına, kalitelerine sadık kalanlar gene güzel bir turizm sezonu yaşamaya devam edecek. Ama günü fırsat bilip fiyatlarını yukarı çekmeye, müşteriye verilen bonusları silmeye çalışanlar, yine tüketici tarafından cezalandırılacak.

Haysiyetli tüccar kazanacak, diğerleri kaybedecek

Şimdiye kadar bu hep böyle olmuş, bundan sonra da böyle olacak. Haysiyetli tüccar kazanacak, diğerleri kaybedecek.

Ümidim bu anlaşmalara uymayan turizmcilerin minimumda kalması. Bu arkadaşlarımız da birden bire artan fiyatlar neticesinde talebin düştüğünü görecek ve tesislerinin last minute kalmasına sevinemeyecek.

Hayırlı sezonlar diliyorum. ITB de görüşmek üzere.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.