Havayolları batma tehlikesi altında...

Uluslar arası Havayolu Taşımacılığı Birliği IATA Genel Direktörü Tony Tyler, Avrupa havacılığının geleceği için, kara bir tablo çizdi. 230 Havayolu şirketinin üst kuruluşu olan IATA, aynı zamanda küresel uçuş trafiğinin 90%’ını aşan bir potansiyeli temsil ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Havayolları batma tehlikesi altında...

Genel Direktör Tony Tyler, Avrupa ekonomisi üzerinde dolaşan kara bulutların havacılığı olumsuz etkilediğini belirtirken "Havayolu şirketleri büyük risk altında" dedi.  IATA Genel Direktörü ve CEO'su Tony Tyler, konuyla ilgili olarak, "Borç yükünde veya bankacılık alanında yaşanacak herhangi bir bozulma, sektörün 2012 yılında ciddi kayıplar yaşanmasına neden olur. Avrupa'daki hükümetler havacılık alanındaki ilerlemeyi sağlamak istiyorlarsa sektöre ek vergi getirmekten kaçınmaları gerekiyor" dedi. 

Tony Tyler, "Havacılık sektörünün kötü bir seyir izleyeceği aşikar. 2012 yılında sektör 4.9 milyar dolara gerileyecek. Bu da kârlılıkta yüzde 0.8'lik çok keskin bir bir marj anlamına geliyor. Avrupa merkezli ekonomik belirsizlik karşı karşıya olduğumuz en büyük risk. Hükümetlerin durumu kontrol altına almaları ve büyümeyi sağlamaları kritik önem taşıyor" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.