Havalimanı çalışanlarının hepsine Covid-19 testi yapılacak

Çin’in Shanghai Pudong Havaalanında birkaç kargo görevlisinin COVID-19’da pozitif çıkmasından sonra tüm personel test edilmeye başlandı. Pazar gecesi Shanghai’ya uçuşlar büyük ölçüde iptal edildi.

23/11/2020 11:35
Havalimanı çalışanlarının hepsine Covid-19 testi yapılacak

Havayolu veri takipçisi VariFlight uygulaması tarafından derlenen rakamlara göre, 23:00 itibarıyla 277 uçuş kaldırıldı. İnternette yayınlanan bir video, havaalanına giden yolun ciddi şekilde sıkışık olduğunu gösteriyor.

Shanghai, pazar günü havaalanında başka bir kargo görevlisi dahil olmak üzere 2 yerel COVID-19 vakası bildirdi ve cuma gününden bu yana teyit edilen toplam vaka sayısı 5’e çıktı.

İnternette yayınlanan çok sayıda video, Pudong Havaalanı'ndaki yer altı otoparkının test edilmeyi bekleyen uzun kuyruklarla dolu olduğunu gösteriyor.

Virüsün yayılmasında lojistik kanallara dikkat

Toplamda, Pudong Havaalanı’ndaki işçiler arasında en az 7 doğrulanmış COVID-19 vakası oldu. Virüsün uluslararası lojistik yoluyla ithal edilme riski sağlık otoriteleri için büyük endişe kaynağı. Kış yaklaşırken, ülkenin birçok yerinde kamuoyunun endişesini artıran düzensiz COVID-19 salgınları meydana geldi.

Shanghai merkezli önde gelen bir bulaşıcı hastalık uzmanı olan Zhang Wenhong, mevcut salgının kontrol altında olduğunu ve topluluklarda sürekli ikinci nesil vakaların görülmediğini söyledi. Zhang, ülkenin her yerinde salgın önleme ve kontrolün çok etkili olduğunu kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.