Havacılık şirketleri fırsatçı mı?

Erken rezervasyon ile Kurban Bayramı'nda ucuza seyahat etmek isteyenler hayal kırıklığı yaşadı. Havayolu firmaları indirim yapmayıp, bayramı fırsata dönüştürdü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Havacılık şirketleri fırsatçı mı?

Ramazan Bayramı tatili turizm sektöründe büyük bir hareketliliğe yol açarken; tatilciler gözünü bugünden Kurban Bayramı'na çevirdi. 10 gün olması planlanan Kurban Bayramı tatili için erken rezervasyon yaptırıp, ucuz fiyattan bilet almak isteyenler, havayolu şirketlerinin internet adreslerine ve çağrı merkezlerine başvurdu. Ancak bu başvuruyla ucuz tatil hevesi kursaklarında kaldı.

Bayram tatilini yurt içi veya yurt dışında geçirmek isteyen tatilciler, uçak biletlerini 2 ay önceden almak için harekete geçerken, gördükleri fiyatlar karşısında şaşkına döndü. Tatilciler yüksek rakamlar karşısında büyük hayal kırıklığı yaşarken; erken rezervasyonu ortadan kaldırıp bilet fiyatlarını yükselten havayolu firmaları bayram tatilini fırsata dönüştürdü. Öyle ki, hemen yarın için bilet almak isteyen son dakikacı ile 2 ay sonrası için bilet almak isteyenler hemen hemen aynı fiyatı ödemek durumunda kalıyor.
 
3 BİN TL'LİK BİLET
 
Havayolu firmaları içerisinde ise, en pahalı bileti Türk Hava Yolları'nın (THY) sattığı görülüyor. THY ile bugünden bilet alıp 24 Ekim'de, yani arife günü İstanbul'dan Dalaman'a gidip, 29 Ekim'de dönmek isteyen 4 kişilik bir aile, en az 2 bin 32, en çok 2 bin 712 TL'yi gözden çıkarmak zorunda. Aynı tarihlerde 4 kişilik ailenin Antalya için en az bin 436, en çok da 2 bin 832 TL bilet parası ödemesi gerekiyor. Firmaların yurt dışı bilet fiyatları da el yakıyor.
 
'FIRSATÇILIK YAPIYORLAR'...
 
Havayolu firmalarının dudak uçuklatan bilet fiyatlarına vatandaşların yanı sıra ünlülerden de tepki yağıyor. Son olarak eski manken Ebru Destan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, THY'den, İstanbul'dan Dalaman'a 339 TL'ye bilet aldığını duyurdu. Attığı twiitte, THY bilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Destan, fırsatçılık yapıldığını söyledi. (Takvim)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.