Havacılık sektöründe dev birleşme geliyor

Brezilya'nın havacılık pazarında büyük bir konsolidasyon süreci yaşanıyor. Azul Havayolları, rakip şirketlerden biri olan Gol'ü satın alma planları içerisinde olduğunu duyurdu.

16/03/2024 23:49
Havacılık sektöründe dev birleşme geliyor

Havacılık sektöründe büyük bir konsolidasyon süreci yaşanıyor. Gökyüzündeki dengeleri değiştirebilecek bu birleşme ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Brezilya'nın havacılık pazarında büyük bir konsolidasyon süreci yaşanıyor. Airporthaber'in aktardığına göre, Azul Havayolları, rakip şirketlerden biri olan Gol'ü satın alma planları içerisinde olduğunu duyurdu. Bu birleşme, ülkedeki havacılık endüstrisinde yeni bir lider doğmasına neden olacak.

Bugün Brezilya, dünya havacılık pazarında sekizinci sırada bulunuyor ve 2023 yılında ülkenin havayolu şirketleri 112 milyon yolcu taşıdı. Ancak, yüksek yakıt maliyetleri, vergiler ve zayıf ekonomik koşullar nedeniyle Brezilya havayolu şirketleri zorlu bir dönemden geçiyorlar. Gol havayolları, geçtiğimiz dönemde iflas koruma talebinde bulunarak zor durumunu açıklamıştı.

Azul Havayolları, büyüme stratejisini genişletmek için şimdi Gol'ü satın alma planlarını değerlendiriyor. Bloomberg'de yer alan bilgilere göre, Azul, Gol'ün satın alınması için iki banka ile temas halinde bulunuyor. Ancak şirket, henüz somut bir adım atılmadığını ve görüşmelerin başlamadığını belirtti.

LATAM'IN TAHTI SALLANABİLİR

Brezilya havacılık pazarında Latam en büyük paya sahipken, Gol ve Azul ise sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada bulunuyorlar. Birleşmeleri durumunda, bu iki şirketin pazarın yarısından fazlasını kontrol edeceği tahmin ediliyor.

Ancak, Azul'un bu adımına nasıl bir tepki vereceği merak konusu. Zira Kolombiya merkezli havayolu şirketi Avianca, Gol ile birleşerek Abra Group'u oluşturma niyetini daha önce açıklamıştı. Bu rekabet ortamında, Brezilya havacılık pazarında önümüzdeki dönemde neler yaşanacağı büyük bir merak konusu olarak ön plana çıkıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.