Havacılığın günlük zararı 9 Milyon TL...

Olumsuz hava koşullarının en büyük faturası havayollarına çıktı. Günde 300'e yakın seferin iptal edildiği havacılık sektörünün günlük zararı 9 Milyon TL.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Havacılığın günlük zararı 9 Milyon TL...

Pazar gününden beri etkisini sürdüren kötü hava koşulları başta havayolu olmak üzere kara ve denizyolu seferlerini de olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Tüm yurtta etkili olan yağışların yarattığı olumsuz koşulların en büyük maliyeti ise havacılık sektörüne çıktı. Kar yağışının başladığı ilk günlerde 190-200 civarında olan havayolu seferi iptalleri dün itibariyle 300'ü buldu. Sadece Türk Hava Yolları dün itibariyle 210 seferi iptal edilirken Atlasjet'in 25 seferi gerçekleştirilemedi.

Diğer özel havayollarıyla birlikte bu sayı 300'ü buldu. THY'nin 30 Ocak Pazartesi sadece 190, 31 Ocak Salı günü 105 seferi gerçekleştirilememişti. Türkiye Özel Havacılık İşletmeleri Derneği Genel Sekreteri (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, basit bir hesapla 200 kişilik uçaklarla yapılan seferlerin kişibaşı ortalama 150 TL uçak biletinden hesaplandığında günlük maliyetinin 9 milyon TL'yi bulduğunu söyledi. Kar yağışının etkili olduğu ilk günlerde ise bu maliyet günde 5 milyon TL'yi buluyordu. Bu maliyetin 5 günde toplam 30 milyon TL'yi bulması bekleniyor.

 

BİLET PARALARI ÖDENECEK...

Bu arada uçak seferi iptal edilen yolculara istedikleri takdirde bilet paralarının geri ödeneceği bildirildi. Havayolu yetkilileri biletlerin istenirse başka bir uçuşta kullanılmak üzere açığa alınabileceği bilgisini de verdi. Uçuş iptallerinden dolayı ciddi bir yoğunluk yaşarken uçakları iptal edilen her yolcuya mesajla iptal duyurusu iletildi. (Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.