Güvenli Turizm Sertifikası alan Çanakkale otellerinin sayısı artıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında kurulan Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde yürütülen Güvenli Turizm Sertifikasını alan ÇATOD Çanakkale Otellerinin sayısı büyük bir hızla artıyor.

21/07/2020 21:28
Güvenli Turizm Sertifikası alan Çanakkale otellerinin sayısı artıyor

Turizm Geliştirme Ajansı TGA tarafından yayınlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından akredite uluslararası denetim yapmaya yetkili firmalar tarafından denetimi yapılan, 159 maddeden oluşan Coivd-19 a karşı tedbirler, hijyen ve güvenlik kriterlerini başarı ile tamamlayan tesisler Güvenli Turizm Sertifikası  almaya hak kazanıyor.

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD)  Başkanı Armağan Aydeğer konuyla ilgili olarak, "Çanakkale il genelinde faaliyet gösteren ‘Güvenli Turizm Sertifikasına’ sahip  ÇATOD’a üye otellerimizin sayısı büyük bir hızla artıyor.

Üye tesislerimizin %60’a yakını bu sertifikayı almaya hak kazandı

An itibari üye tesislerimizin %60’a yakını bu sertifikayı almaya hak kazandı. Başvuru ve denetleme süreçleri devam ediyor. ‘Güvenli Turizm Sertifikasını’ alan tesisler antlaşma yaptıkları uluslararası denetleme kuruluşu tarafından aylık olarak denetlenmeye devam edecek. Güvenli Turizm Sertifikası uluslararası normlarda dünyaya örnek bir çalışma olarak Covid-19 sürecinde Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından açıklandı.

Türkiye turizm sektörü diğer ülkelerdeki covid-19 a karşı alınan tedbirlerin çok üzerinde bir sağlık ve güvenlik standardı sunuyor. Başlangıçta gönüllülük üzerine açıklanan Güvenli Turizm Belgesi artık 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesisleri için bir zorunluluk haline geldi. Özellikle Çanakkale  ÇATOD otellerimiz bu konuda çok güçlü bir liderlik sergileyerek bu kapsamda çok hızlı bir adaptasyon sağladı.

Misafirlerimizi güvenli ve sağlıklı turizm için Çanakkale’mize bekliyoruz

ÇATOD Çanakkale otelleri Covid-19 a karşı aldığı etkin tedbirleri ve  Güvenli Turizm Belgesi ile Çanakkale’mizin en güvenli turizm destinasyonu olmasındaki yerini korumasında önemli bir katkı sağlamaya devam edecektir.

Covid-19 ve benzer virüsler ile ilgili kaygılar yeni dönemde artık hayatımızın bir müddet daha ayrılmaz bir parçası olacağa benziyor. Fakat hiçbir durum alacağımız tedbirlerden daha güçlü değil. Çanakkale Otelleri olarak başta yurtiçindeki misafirlerimizi ve yurtdışındaki misafirlerimizi güvenli ve sağlıklı turizm için Çanakkale’mize bekliyoruz.

Yeni normal düzenin en gözde tatil noktası olacağımıza inanıyoruz

Çanakkale il merkezimiz, Güzelyalı, Assos, Kazdağları, Gökçeada, Bozcaada, Tarihi Gelibolu Yarımadası, Troya Milli Parkı, Gelibolu, Küçükkuyu, Çan, Yenice, Biga, Lapseki, Ezine, Ayvacık sahip olduğu olağanüstü doğal güzellikleri, muhteşem denizi, gurur ve ilham verici kültürel ve tarihi zenginlikleri ile yurtiçinde ve yurtdışından gelecek misafirlerimizi bekliyoruz.

Çanakkale ili doğal zenginlileri, sakin ve huzurlu yaşamı ve büyük şehirlere karayolu ile yakınlığı, kaliteli yaşamın adresi ve covid 19 a karşı tüm tedbirleri almış tesisleri ile yeni normal düzenin en gözde tatil noktası olacağına inancımız tamdır" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.