Güneydoğu turizmde pazarlama stratejisini değiştirdi... 'GAP Turu' gitti, 'Mezopotamya Turu' geldi

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Nemrut Dağı’nı da kapsayan Gap Turu’nun adı ‘Kapadokya’ model alınarak Mezopotamya Turu olarak değiştirildi.

23/05/2022 12:08
Güneydoğu turizmde pazarlama stratejisini değiştirdi... 'GAP Turu' gitti, 'Mezopotamya Turu' geldi

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, ‘GAP Turu’ adıyla pazarlamanın dünyada tanınırlık açısından yanlış olduğunu belirterek, “Bu illeri ‘Mezopotamya’ markasıyla tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’te Turizm faaliyetlerini yürüten İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Güneydoğu illerinin tamamının ‘GAP Turu’ adıyla yanlış pazarlandığını söyledi:

GAP Turu dendiğinde, teknik bir mühendislik incelemesi  algılanabiliyor

“GAP Turu dendiğinde, bölgeyi hiç bilmeyenler, barajların, göletlerin, altyapı projelerinin incelendiği teknik bir mühendislik incelemesi diye algılayabiliyorlardı. Bu bir yanlış yöntemdi. Biz şimdi Adıyaman’ı ‘Mezopotamya Turu’ markasıyla pazarlamaya başladık.

Örneğin bugün Kapadokya’ya baktığımızda Nevşehir, Ürgüp, Göreme’yi insanlar bilemeyebiliyor ama Kapadokya deyince dünyanın her tarafından turistler ve seyahat acenteleri bölgeyi tanıyor. Biz de buna benzer bir çalışmayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaparak Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa,

Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman illerini kapsayan Mezopotamya markasıyla tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Kültür ve Turizm ile Sanayi Bakanlığımız geçen yıl Şanlıurfa’da bir protokolle bu süreci başlattı. Ve bu süreç yavaş yavaş acentelere yayılmaya başladı."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.