Günay, 'Pansiyoncu turistlere' savaş açtı...

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, satın aldıkları yazlıkları kiralayarak gelir kapısı yapan yabancılara göz yummayacaklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ege ve Akdeniz sahillerinde satın aldıkları konutları yasa dışı yollarla pansiyon olarak işleten yabancı turistleri takibe aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Günay, 'Pansiyoncu turistlere' savaş açtı...

Çeşme, Fethiye, Didim gibi gözde tatil mekanlarında mülk satın alan çok sayıda İngiliz ve Alman vatandaşının evlerini pansiyon olarak kullandıkları ve kendi ülkelerinden getirdikleri turistleri 'arkadaşım' diye tanıtarak haksız kazanç elde ettiklerini tespit eden bakanlık, bu kişiler için yasal yollara başvurmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, pansiyoncu turistlere karşı Maliye Bakanlığı ile işbirliğine gideceklerini ve bu tip haksız kazançlara göz yummayacaklarını söyledi. Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri isyan ettiren pansiyoncu turist sorunu CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir tarafından Meclis gündemine taşındı.

YALANCI AKRABALAR...

Bakan Günay'a seçim bölgesi Muğla'nın turizmde yaşadığı sıkıntıları aktaran Demir, "Didim, Fethiye, Çeşme gibi sahil beldelerinde mülk satın alan yabancılar pansiyonculuğa başladı. Kendi ülkelerinden getirdikleri, gerçekte turist olan kişileri 'yakınım, arkadaşım' diye tanıtıp ticaret yapıyorlar. Vergisiz, haksız kazanç sağlıyorlar. Sayıları her geçen gün artan bu yabancı butik evlere ve yalancı akrabalara bir önlem almayı düşünüyor musunuz" diye sordu.

Yabancı turistlerin ev pansiyonculuğu yaparak haksız kazanç sağladıkları ile ilgili şikayetlerin kendilerine de ulaştığını belirten Bakan Günay, "Bu konunun mutlaka baş etmemiz gereken bir sorun olduğunu çok yakından biliyorum. Sadece biz değil Maliye Bakanlığı da bu konuyla ilgileniyor. Yabancı ülke vatandaşı geliyor, Türkiye'den aldığı evi vergisiz, gayri resmi pansiyon olarak kullandırıyor. Türkiye turizminin aleyhine olan böyle bir uygulamaya asla izin vermeyeceğiz. Meseleyi yakından takip ediyoruz" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.