Günay, "Antalya'nın yeni yatırımlara ihtiyacı var"...

Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneğinin (TURÇEV), Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlediği ''1. Uluslararası Medya ve Turizm Sempozyumu'' kapsamındaki yemeğe katılan Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada, Antalya'nın dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Günay, "Antalya'nın yeni yatırımlara ihtiyacı var"...

Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneğinin (TURÇEV), Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlediği ''1. Uluslararası Medya ve Turizm Sempozyumu'' kapsamındaki yemeğe 52 ülkeden 110 gazeteci katıldı. Yemeğe katılanlar arasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, TUI Holding Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, TÜROFED Başkan Yardımcısı Secim Aydın, TYD Genel Sekreteri Koray Yetik ve daha çok sayıda turizm ve medya sektör temsilcileri bulundu.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da yapmayı planladıkları yeni yatırımların yargı engeline takılmasından yakındı. Günay, Antalya'ya kazandırmayı planladıkları birçok projenin sivil toplum örgütleri tarafından engellenmesini eleştirdi. Bakan Günay, işbirliğine açık olmalarını talep ettiği sivil toplum kuruluşlarından 'emeklerine saygı' göstermelerini istedi.

Antalya'nın ekonomik krize rağmen gelişmesini sürdürdüğünü belirten Günay, kentin güzel sahillerinin yanı sıra inanılmaz arkeolojik zenginliği olduğunu vurguladı.

 

Yeni yatırımlara ihtiyaç var...

 

Günay, Antalya'yı 'Türk turizminin parlayan yıldızı' olarak nitelendirdi ve Antalya'da eğlence, spor, fuar, kongre alanları başta olmak üzere yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Antalya'nın kendileri için özel bir yere sahip olduğunu, hatta ilerde yerleşmeyi bile düşündüğünü söyleyen Günay, bunun için yerel işbirliğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Geçmiş yanlışlardan ders alarak doğaya ve tarihe saygılı inşa edilecek, turizmi zenginleştirecek yeni yatırımları hayata geçirmek için hükümet olarak gayret sarf ederken, yerel inisiyatiflerden de 'anlayışlı işbirliği kurma'larını beklediklerini kaydeden Günay, "Antalya'da sivil toplum örgütlerinin, bizim duyarlılığımızı paylaşarak, her şeyi engelleyici tavırdan vazgeçip işbirliği yapma gayretine dönüşmesi gerekiyor. Bunu yaparsa önümüzdeki yıllarda çok daha yaşanabilir ve yıldızı parlayan Antalya'yı hep beraber kurabiliriz." dedi.

 

TYD Genel Sekreteri Koray Yetik, otellerin neredeyse tümü Türk yatırımcıları tarafından yapıldığını, bundan sonra yabancı yatırımcıları da çekmek için çaba göstereceklerini belirtti.

 Hüseyin Baraner, ‘Aşırı belediyeciliğe’ dikkat çekerek, “Antalya sahilinin kimi kesimlerinde her 5-6 kilometrede bir belediyenin bulunması, turizmcilerin elini kolunu bağlıyor” dedi. Baraner, aşırı belediyeciliğin, “otel dışı ve lifestyle yatırımlarını zorlaştırdığını belirtti.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, medyanın sosyal birliği sağlamanın yanı sıra, halkı da birleştirici özelliği olması gerektiğine dikkat çekti. Akaydın, “Medya aracılığıyla yayımlanan önyarglı ve kastını aşan ahberlerin, potansiyel turistleri ne kadar olumsuz etkilediğini hepimiz biliyoruz” dedi ve ekledi, “Elbette yazı işleri müdürünü arıyoruz ve genelde bir tekzip veya düzeltme yapılmasını sağlıyoruz, ama olan olmuş oluyor. Kaybolan prestij geri gelmiyor.”

 

“Medya gücünün pozitif bir şekilde kullanarak ve gerçekleri yazarak, doğru üretim yapan, güzel hizmet veren destinasyonlara yönlendirerek, destek olmak gerekir” diyen Akaydın, medya mensuplarına Antalya’yı tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Akaydın, “Türk ve yabancı medya organizasyonlarına, güzel şehrimiz hakkında doğru bilgilendirilmeleri büyük önem taşıyor” dedi ve ekledi: “Medya aracılığıyla alınan yanlış bilgi sürekli erozyona uğrarken, hayat kalitesi de erozyona uğruyor. Antalya belediyesi, medya ve profesyonel örgütlerle işbirliği yaparak, turizmde yüksek başarıyı elde edecek.” (tourexpi)

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.