Gül'de 40 bin Japon turist potansiyeli...

Japonya’da yaşayan ve pırlanta ticareti, restoran zinciri ile kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Türk İşadamı Reşat Dedekoç, Tokyo’nun gazete ve dergilerinden 3 gazeteciyle birlikte Isparta’ya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gül'de 40 bin Japon turist potansiyeli...

Yılda 40 bin Japon’un Bulgaristan’a gül terapisi için gittiği bilgisini veren Dedekoç, gül kenti Isparta’nın bu konuda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve gül turizminden pay alması istediğini söyledi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nı (BAKA) ziyaret eden Dedekoç ve beraberindeki Japon gazeteciler yazar Kazuyo Nojiri, editör Enomoto Kenta ile foto muhabiri Yoko Tajiri, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, BAKA Dış İlişkiler Birimi Başkanı Mehmet Pehlivan ile uzmanlar Bayram Altıntaş ve Muhsin VURAL ile biraraya geldi. BAKA’daki toplantıda Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Isparta Ticaret Borsa (ITB) Başkanı Ahmet Adar, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kabalak, ITB Genel Sekreteri Hüsnü Aktan Keçeli, ITSO Genel Sekreteri Adem Korkmaz da katıldı.

BAKA ekibi Isparta’nın gül bahçeleri, kozmetik üretimi konusunda bilgilerle birlikte heyete Gül Raporu’nu verdi. Japon gazetecileri getiren Türk İşadamı Reşat Dedekoç, Japonya’da Türkiye’nin gül kenti Isparta’nın bilinmemesi nedeniyle Bulgaristan’a gül bahçelerini görmek ve gül terapisi için geçen yıl 40 bin Japon turistin gittiğini belirtti. 

TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kabalak’ın daveti üzerine Tokyo’nun güçlü ve etkin dergilerinden 3 gazeteciyle birlikte Isparta’ya geldiklerini söyleyen Dedekoç, Isparta’nın gül bahçeleri için yayınlarında sayfalarca yer ayıracaklarını ifade etti. Dedekoç, Mart 2012’de  Japonya’da yapılacak turizm sektörlerinden profesyonellerin katılacağı fuara BAKA’nın katılmasını istedi.

BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili,  kente gül turizmi yoğunluğunun artırılması için projeler hazırladıklarını söyledi. Bu doğrultuda BAKA olarak Isparta’ya Gül Park yapılacağını ve böylece gül turizminin geliştirilebileceğini söyledi.  Gülleriyle ünlü Güneykent Kasabası Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün de, gülün sadece sanayi ürünü olarak değil turizmde de değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.