Golfün kraliçeleri National Golf Kulübü’nde mücadele edecek

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve Avrupa’nın en prestijli turnuvalarından biri olarak kabul edilen Ladies European Tour- Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası´nın Türkiye ayağı 08-11 Mayıs 2014 tarihlerinde Antalya-Belek bölgesinde bulunan National Golf Kulübü’nde gerçekleşecek.

31/12/2019 23:40
Golfün kraliçeleri National Golf Kulübü’nde mücadele edecek

Ocak ayında Yeni Zelanda’da start veren Ladies European Tour’un (LET) Türkiye ayağı Turkish Ladies Open 08-11 Mayıs 2014 tarihlerinde altıncı kez National Golf Kulübü’nde 32 ülkeden 126 profesyonel kadın golfçünün katılımıyla gerçekleşecek. Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağı 2008 yılından beri, ulusal ve uluslararası alandaki tecrübesi ile dünyanın seçkin sermaye ve yatırım danışmanlık şirketlerinden olan Mineks International’ın organizatörlüğünde yürütülüyor.

Dünya çapında 80 turnuva kazanan, İngiltre’nin en iyi kadın golfçüsü Laura DAVIES’in de yer alacağı 2014 Turkish Ladies Open’da 2013 şampiyonu Güney Afrikalı Lee Anne PACE, 2012 ve 2011 şampiyonu Hollandalı Christel BOELJON, 2010 şampiyonu İngiliz Melissa REID, İsviçreli Carin KOCH, İspanyalı Carlota CIGANDA ve İngiltere’nin yükselen starı Charley HULL gibi birçok uluslararası golfçü yer alacak. Tüm yıl boyunca sürecek turnuva Türkiye’den sonra Hollanda, Slovakya, İngiltere, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İskoçya, İsveç, Fransa, İspanya, Fransa, Güney Afrika, Çin, Hindistan ve Dubai’de devam edecek.  

Amatör Golfçüler Profesyonelce Yarışacak

Hindistan’dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne, İtalya'dan İspanya'ya, Fransa'dan İngiltere'ye, İsveç'den Çin'e kadar dünyanın dört bir yanında düzenlenen “Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası”nın Türkiye ayağı “Turkish Ladies Open” den bir gün önce 1 profesyonel ve 3 amatör oyuncudan oluşan takımların yarıştığı  “Mineks Ladies Open Pro-Am Golf Turnuvası” nda ise iş ve cemiyet camiasından önemli isimler bir araya gelecek. 

GÖKTUNA: Türkiye giderek bir 'uluslararası golf cenneti' haline dönüşüyor

Mayıs ayında gerçekleşecek olan turnuvanın kusursuz geçmesi için hazırlıkların son hızla devam ettiğini kaydeden Mineks International ve National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bülent GÖKTUNA; “Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası gibi dünyanın en prestijli müsabakalarından birinin Türkiye ayağı organizasyonunu üstlenmekten gurur duyuyoruz. Ülkemizin uluslar arası arenada bu turnuvalar sayesinde bilinirliğini arttıracak ve sesimizi daha fazla golf severe duyuracağız.dedi. 

Golf sporunu Türkiye’ye de tanıtarak Antalya Bölgesi’nin turizmine de önemli katkı sağladıklarını belirten GÖKTUNA “ Golf sporu sayesinde gelir seviyesi yüksek olan turist Türkiye'ye geliyor. Golf için gelen turist Business Class uçuyor. Oteller daha kaliteli çalışmaya başlıyor. Doluluk oranları da artış gösteriyor. Bu otellerin kalitesi arttıkça odalarında fiyatları daha yüksek olacak. Bizdeki golf sahaları Avrupa ülkelerindeki sahalardan çok daha iyi. Ama bu sahaların sayısını artırmamız gerekiyor.“ dedi. 

Siz de “EN İYİ” lerin Yanında Olun

Türkiye’de golf sporunun tanınmasına ve sevilmesine önemli katkı sağlayan Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası’na ilgi her geçen yıl artıyor. Uluslararası kültür etkileşimine fırsat yaratan golf turnuvasının bilinirliğinin artmasında sponsorların verdiği destek büyük önem taşıyor.  

EPGA Standartlarında İlk Golf Sahası    

National Golf Kulübü, 18 Kasım 1994 tarihinde Antalya Belek bölgesinde 920 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye’nin ilk şampiyonluk golf kulübüdür ve 2008 yılı itibariyle Ladies European Tour’un Türkiye ayağı olan Turkish Ladies Open’a ev sahipliğini yapmaktadır. 

National Golf Kulübü, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9. ve tüm Avrupa kulüpleri arasında en iyi 42. golf sahası seçilmiştir. 2002 Mart ayında Almanya’da yayınlanan Golf Magazin Dergisi’nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16. ve 2003 yılında Alman Journal Magazin Dergisine göre dünyadaki “100 Golf Sahası” sıralamasında 14. sıradadır. Türkiye´de ISO 9001 – 2000 kalite belgesini alan ilk golf kulübüdür. 

“JUNIOR AKADEMİ”de Geleceğin Golfçüleri Yetişiyor

Yaşları 7-18 arasında değişen, aralarında Antalya Yetiştirme Yurdu’ndan 13 çocuğun da bulunduğu 60 öğrenci National Golf Kulübü tarafından geleceğin golfçüleri  olarak yetiştiriliyor. Hafta sonları ve diğer tüm tatil günlerinde zamanlarını National Golf Kulübü’nde geçiren çocuklar golf sporunun yanı sıra, yeme-içme, yabancı dil, görgü kuralları gibi bir çok konuda profesyonel eğitimciler tarafından donanımlı, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştiriliyor. Uzman doktor ve spor diyetisyeni tarafından sürekli kontrol edilen NGC  Junior Akademi öğrencisi  çocukların çoğu  Türkiye Golf Federasyonu A Milli Takımına aday olup, 14 -18 yaş grubundaki çocukların birçoğu şimdiden Türkiye Golf Liginde ilk sıraya yerleşmişlerdir. Bunların içinde 3 kız, 3 erkek olmak üzere 6 öğrenci ise şimdiden uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etmektedir Turnuva sonuçları ve handikap kriterlerine göre Türkiye’nin 18 yaş altı en iyi golfçüleri ünvanına sahiptirler. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.