Golfte İtalya'yı geçtik, sırada İspanya ve Portekiz var...

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “İtalya 200 civarındaki golf sahasıyla, sayı itibariyle bizden iyi durumda. Ancak merkez oluşturamadılar. Golf sahaları çok dağınık durumda. Bu nedenle de golf turizminde bizden çok çok gerideler" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Golfte İtalya'yı geçtik, sırada İspanya ve Portekiz var...

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfün spor olmanın yanında katma değer oluşturan önemli bir endüstri aracı olduğunu söyledi. Ahmet Ağaoğlu, u sporun Türkiye'de yaygınlaşması için yürütülen projelerin yanında, turizm yönünden de daha yüksek düzeyde değerlendirilmesine çalıştıklarını söyledi.

 

Türkiye'nin golfte her geçen yıl etkinliğini artırdığını dile getiren Ağaoğlu, "''Bu yıl 430 bin golfçü Türkiye'yi ziyaret etti. Çarpan etkisiyle 180 Milyon Dolar'lık bir ekonomik katkı sağladı. Antalya'nın Belek bölgesinde 15 uluslararası nitelikte golf sahası var. Türkiye geçen yıl Avrupa'nın en iyi golf merkezi ödülüne layık görülmüştü. Türkiye'nin popüleritesi her geçen yıl artıyor. İspanya ve Portekiz'in Akdeniz'deki en güçlü rakibi durumundayız. İtalya 200 civarındaki golf sahasıyla, sayı itibariyle bizden iyi durumda. Ancak merkez oluşturamadılar. Golf sahaları çok dağınık durumda. Bu nedenle de golf turizminde bizden çok çok gerideler'' dedi.

 

'Golfe sadece spor olarak bakmamak gerektiğini altını çizen Ahmet Ağaoğlu, "Türkiye 4 mevsim golf oynanabilir önemli bir coğrafi yapıya sahip. İspanya'nın 6 Milyar Avro, Portekiz'in de 2 Milyar Avro golf turizminden ekonomik girdisi var. Golf, ABD ekonomisinin de yüzde 1,64'ünü teşkil ediyor. Bu, golfün nasıl bir endüstri olduğunu ortaya koymaktadır. Biz de ekonomik girdiyi artırmayı amaçlıyoruz. 2010 yılında saha sayımızda bir değişiklik beklemiyoruz. Ancak ziyaretçi sayısının 460-470 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Kulüplerimiz tanıtım için ciddi çalışmalar yürütüyor" diye konuştu. (AA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.