Golf misafirine iyi hizmet veren ayakta kalır...
Dünyanın birçok yerinde bu tür imzalı sahalar var, bu nedenle her konuda o imzalı sahalarla yarışıyorsunuz. Aldığınız sorumluluk o kadar yüksek ki, verdiğiniz hizmet asla hata götürmüyor. Kısacası Golf misafirine iyi hizmet veren ayakta kalır
Voyage Grubu bünyesinde hizmet veren The Montgomerie Golf Club, ünlü golfçü Colin Montgomerie tarafından tasarlanan ve adını da taşıyan imzalı bir saha. Avrupa’da birçok sahayı geride bırakan The Montgomerie Maxx Royal Golf Club hakkında bilgi verir misiniz?
Golf tutkunlarının gözdesi olan Belek'te yer alan The Montgomerie Maxx Royal Golf Club, Voyage Grubu bünyesinde 18 delik şampiyona sahası ve en son teknolojik ekipmanlarla eğitim veren akademisi ile hizmet veriyor. Dünyanın en iyi ve en çok tercih edilen golf komplekslerinden biri olan The Montgomerie Maxx Royal Golf Club, ünlü golfçü Colin Montgomerie tarafından tasarlandı. Aynı zamanda dünyaca ünlü golfçünün adını da taşıyan saha, 2008 yılında özel bir turnuva ile açıldı. Her yıl dünyanın dört bir kösesinden amatör ve profesyonel golfçüleri misafir eden The Montgomerie Maxx Royal Golf Club, Avrupa’da birçok sahayı geride bırakarak 100 saha içerisinden 14. sırada gösterilen ilk Türk sahası olma özelliğine sahip. Yeşilliklerle çevrili geniş bir alanda, 260 dönüm üzerinde konumlanan saha aynı zamanda hem ormana, hem de denize yakın konumuyla golf tutkunlarını cezbediyor.
Özellikle tesisinizin açıldığı dönemin, küresel krizin başladığı zamana denk gelmesi müşteri potansiyelinizi olumsuz yönde etkiledi mi?
The Montgomerie Golf Club hizmete girdiği yıl iki yeni golf tesisi daha açıldı, yani o yıl üç yeni oyuncu daha sektöre girmiş oldu. Verilere baktığımız zaman sayılarda sürekli bir artış var, çünkü golf bir yaşam stili. ABD ve Avrupa’da golf iş dünyasında da çok önemli bir yere sahip. Rahatlatıcı, huzur dolu bir ortamda oynanan golf, oyuncular arasındaki ilişkiyi sadece rekabet düzeyinde bırakmayarak oyun sırasında da kurulan bağları uzun vadeye yayıyor. Bunun yanı sıra bu saatler içerisinde beraber golf oynayan insanlar birbirleri hakkında da pek çok ayrıntıyı öğrenme imkânı yakalayabiliyorlar. Bu ayrıntılar o kişinin iş dünyasındaki rekabete, riske, strese, başarıya ve başarısızlığa karşı nasıl bir tutum sergilediğini de gösteriyor. Golf aslında sosyalleşmenin diğer bir adı bu nedenle golf tutkunları kendi ülkelerinde iklim şartları uygun olmadığında başka ülkeleri tercih ediyorlar. Bu yüzden krize ve yeni oyunculara rağmen 2009 yılı iyi geçti, 2009 yılının verdiği cesaretle de 2010 yılının iyi olacağını ön gördük. 2010 yılında o öngörülerimiz de artarak gerçekleşti.
İmzalı bir saha olmanız size nasıl bir avantaj sağlıyor?
The Montgomerie Maxx Royal Golf Club’un sahası Antalya’da ki iki imzalı sahadan biri. Bölgeye gelen golf tutkunları mutlaka sahamıza gelip golf oynamak istiyorlar, çünkü ünlü bir oyuncunun dizayn ettiği saha onun bakış açısını taşıyor. Bu nedenle müşterinin sizden beklentisi de oldukça artıyor. İmzalı saha olmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Dünyanın birçok yerinde bu tür imzalı sahalar var, bu nedenle her konuda o imzalı sahalarla yarışıyorsunuz. Aldığınız sorumluluk o kadar yüksek ki, verdiğiniz hizmet asla hata götürmüyor.
Golfün ekonomik boyutuna baktığımız zaman çok büyük bir endüstri, sizce Türkiye bu devasa golf endüstrisinden yeteri kadar pay alabiliyor mu?
1920’li yıllardan itibaren Amerika’da ve sonrasında Avrupa’da hızla gelişen golf sporu yarattığı ekonominin büyüklüğü ile birlikte ciddi bir endüstriye de dönüşmüş. Golf hem doğrudan hem de dolaylı etkileşim içinde olduğu sektörlerde yarattığı istihdam ile önemli bir işlev görüyor. Ayrıca golf turistlerinin yapmış oldukları ortalama turizm harcamaları genel turistlerin ortalama harcamasından daha yüksek bir seviyede. Ayrıca golf sahalarının her birinin birbirinden farklı olması bu sporu diğer spor dallarından farklı kılan en önemli özelliklerden biri. Golf’te her ne kadar sahalar belli standartlara tasarlansa da hiçbir saha bir diğerinin aysını olmuyor. Sahaların birbirinden farklı olması da her değişik saha da oyuncunun ayrı bir heyecan yaşaması ve zevk almasını sağlıyor.
Golf açık hava sporu olduğundan ve hava koşullarından etkilendiği için golf oynamak isteyenler bizim gibi ilkim şartları uygun ülkeleri tercih ediyorlar. Bu özelliklerin hepsi birleşince Türkiye kısa sürede Avrupa golf pazarındaki yerini aldı. Bu endüstriye iki yönlü bakmak lazım bir yurt dışı diğeri iç pazar. Yurt dışından bu payı alabiliyoruz, örneğin bize gelen misafirlerimizin yüzde 99’u yurtdışından. Onlardan bir katkı alıyoruz.
Belek’te ilk golf sahası 1994 yılında açıldı. 1994- 2000 yılları arasında 4 tane golf sahası varken 2000-2010 yıları arasında bu sayı 14 ‘e yükseldi. 1994 yılında sahalarımızda 15 bin oyuncu oyarken şimdi bu sayı 450 bin oyunu geçiyor. Çünkü bir kişi 2 defa ya da 3 defada oynuyor. Ayrıca golf, Ortadoğu, Avrupa ve Afrika kıtalarında 52,5 milyonluk bir ekonomiye sahip. Türkiye de ise 2010 yılı beklentisi 100 bin oyuncu ve 33 milyon euro gelir. Bu sonuçlardan anlaşılacağı gibi golf, turizm ekonomisine önemli katkısı olan dallardan biri.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: