Golden Hill Otelleri’nin sahibi 'Doğa'yı alacak

Golden Hill Hotel, Energy Petrol, Telefox, Mediza Hospital, Energia, Awox ve Tectone gibi birçok alanda faaliyetini sürdüren Can Holding, Doğa Koleji'ni almak için masaya oturdu. Holding son olarak, Bilgi Üniversitesi'ni satın almıştı.

12/12/2019 20:35
Golden Hill Otelleri’nin sahibi 'Doğa'yı alacak

Doğa Koleji’ni satın almak için masaya oturan isimler arasına bir yenisi daha eklendi. Eğer kredi onayı alırsa okul ve markanın yeni sahibi olacak

Doğa Koleji’ni satın almak için masaya oturan isimler arasına bir yenisi daha eklendi. Eğer kredi onayı alırsa okul ve markanın yeni sahibi olacak.

FİBA HOLDİNG YALANLADI, SÜZER GRUBU ANLAŞAMADI

Süzer Holding ve Fiba Holding sahibi Hüsnü Özyeğin’in okula talip olduğuyla ilgili çıkan haberlerin ardından Fiba Holding’den yalanlama açıklaması gelmişti. Ardından yetkililer Süzer grubu ile masaya oturdu.

Tahmin edilenden daha ağır bir bilanço çıkmasıyla birlikte iki taraf anlaşamadı. Kurumun yüklü miktarda vergi ve SGK borcunun olması ve haciz aşamasına gelmesi iki taraf arasındaki anlaşmayı bozan etken oldu.

1.3 MİLYAR LİRA BORÇ

Alınan haberlere göre eylül ayında Türkiye’nin en önemli özel üniversitelerinden Bilgi Üniversitesi’ni satın alan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can’ın Doğa Koleji için kredi onayı beklediği söyleniyor. Okulun yüklü miktarda elektrik, doğalgaz, yemek ve kira borcunun olduğu, bu rakamın 1.3 milyar lirayı bulduğu öğrenildi.

Doğa Koleji’nin satışının gerçekleşmesi için Can Holding’in 1.3 milyarlık bu borcu gözden çıkarması gerekiyor. Golden Hill Hotel, Energy Petrol, Telefox, Mediza Hospital, Energia, Awox ve Tectone gibi birçok alanda faaliyetini sürdüren Can Holding’in son dönemlerde eğitim sektörüne ağırlık vermesiyle Doğa Koleji’ni satın almasına kesin gözle bakılıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.