Goldcity, yelken açıyor...

Aydoğan A.Ş. Alanya'da bir ilke imza atarak yelkenli turizmini başlatmak için düğmeye bastı

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Goldcity, yelken açıyor...
Halil Öncü / Antalya

Goldcity'nin daveti üzerine Alanya'ya gelen vehayatını denizlere adamış bir kişi olan şampiyon yelkenci Rus Valery Vasilevskiy, Alanya'da yelkenciliğin yaygınlaştırılması için elinden geleni yapacağını söyledi.
Goldcity'de, düzenlenen tanıtım programında dünyanın birçok ülkesinde çektiği fotoğraflarla bir sunum gerçekleştiren Vasilevskiy, "Bu benim Türkiye'ye ilk gelişim. Alanya ve Gazipaşa'nın yelkencilik olarak uygun olduğunu gördüm. Fakat yelkencilik anlamında bu zamana kadar profesyonel bir çalışma yapılmamış. Önümüzdeki zamanlarda Alanya’da yaşayan İgor ve Marina Kolsanov çiftiyle birlikte yelkencilik anlamında önemli çalışmalara imza atacağız ve bu alanda uluslar arası geçerliliği olan sertifikalarda vereceğiz” dedi.

“ULUSLARARASI DÜZEYDE KURSLAR VERİLECEK”
Alanya adına gurur verici bir projeye imza attıklarını söyleyen Gold City Genel Müdürü Yüksel Gürhan, “Alanya'ya uzun süreli tatile gelen ve yerleşik yaşayan Alanyalılar için hem uluslararası yelkencilik sertifikası verilecek kurslar düzenleyeceğiz hem de günübirlik veya haftalık yelken turlarına katılmak isteyenleri teknelerimizde ağırlayacağız. Örneğin farklı bir balayı yaşamak isteyenler mutlaka bu turlara çıkmak isteyecekler" dedi.

“BÖLGEYE ÇOK ŞEY KATACAĞIZ”
Yelkenlileri Alanya’ya getirecek olan çiftten İgor Kolsanov ise, “Bir buçuk sene önce Rusya'daki tüm işlerimizi devrederek bu bölgeye taşındık. Alanya'yı çok sevdik. Yelkencilik adına Alanya’ya çok şey katacağız” derken eşi Marina Kolsanov ise“Alanya'da Kerim Aydoğan ile tanışınca yelkencilik konusunda bir şeyler yapmak istedik. Burada olmaktan oldukça mutluyuz. Hem keyifli bir yat turu ve yelken turu gerçekleşecek hemde vereceğimiz sertifikalarla insanlar artık uluslararası sularda dilediğince özgürce yelken açabilecekler” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.