Gezi teknelerine zorunlu sigorta geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, gezi teknelerinin uygun fiyatlı sigorta yaptırmaları için çalışma başlattıklarını belirterek, “Belki de sigortayı zorunlu yapmak lazım” dedi.

18/05/2018 11:49
Gezi teknelerine zorunlu sigorta geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, gezi teknelerinin az bir bedelle sigortalanması konusunda Bakanlık olarak özel bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Sert, “Çalışmada sona geldik. Her ne kadar gönüllük esası olsa da bunu bir değerlendirmek lazım, belki de bu sigortayı zorunlu yapmak lazım” dedi.

Fethiye Ece Saray Marina’da düzenlenen ve Türk denizciliğinin tartışıldığı toplantıya Ahmet Selçuk Sert, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanvekili Şadan Kaptanoğlu, Fethiye DTO Başkanı Şaban Arıkan, Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker konuşmacı olarak katıldı.

20 MİLYON TAŞIYORLAR

Toplantıda konuşan Ahmet Selçuk Sert, denize çıkan tüm teknelerin sigortası olduğuna değinerek, “Sigorta tekneyi kapsıyor, bir de üçüncü şahıslara, yolculara ve çevreye karşı verilecek zararın diyelim ki, yüzde 5’ini kapsıyor. Üstlendiği risk ise yüzde 95. Bu gezi tekneleri hafta içi 80 bin, hafta sonu 100 bin kişi ile günlük tura çıkıyor.

Bunu yıla çarptığımızda 20 milyon kişi taşıyorlar. 20 milyon kişiden belki yılda 5-10 kişilik risk var. Bugüne kadar büyük bir felaket olmadı. Ancak kaybedilen her canın 500 bin liralık bir riski var. Risk belki milyonda bir ama bir kişi için bile bu risk büyük oluyor” dedi.

Sigaorta çok düşük bir limitini kapsıyor

Ahmet Selçuk Sert, bugün için yapılan sigortanın çevreye ve yolculara gelecek zararın çok düşük bir limitini kapsadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Oysa gemilerde yapılan P&I sigortası üçüncü şahıslara, yolculara ve çevreye karşı verilecek riskin tamamını kapsıyor. Gezi tekneleri için de bugün ödedikleri primin üzerine çok az bir farkla sigorta yapacağı ancak riskin tamamının güvence altına alınacağı, sektörü koruyacak bir çalışma içindeyiz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.