Başkan Bülbüloğlu'ndan fırsatçılara uyarı

GETOB Başkan Bülent Bülbüloğlu, üyelerine gönderdiği e-mail ile TL'nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmesini fırsata çevirmeye çalışanları, net bir tavırla uyardı.

19/08/2018 19:30
Başkan Bülbüloğlu'ndan fırsatçılara uyarı

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Bizler öncelikle ülkemizi ve değerlerimizi düşünmek zorundayız. Fırsatçılara geçit vermeyeceğiz" dedi.

Başkan Bülbüloülu’nun konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Sayın üyelerimiz,

Farklı sebeplerden dolayı Türk Lirası'nın Pound, Euro, USD başta olmak olmak üzere yabancı para birimleri karşısında değer kaybettiğini sizler de yakından takip etmektesiniz.

Toparlanma sürecine girilmiş olması, tüm vatandaşlarımız gibi bizleri oldukça memnun etse de; bazı fırsatçı tedarikçilerin dövizdeki kur artışını bahane ederek, yiyecek/içecek dâhil ülkemizde üretilen birçok ürüne ciddi oranda zam yaptıklarını, buna mukabil dövizdeki artışın durmasına, hatta gerilemesine rağmen yaptıkları zamları geri almadıklarını da hepimiz biliyoruz. 

Bizler bunlarla mücadele ederken, maalesef bazı tur operatörlerinin kendilerince fırsatı değerlendirmek amacıyla kontratlarınızda net olarak yazılı olmasına rağmen, ödemelerini TL cinsinden yapmayı teklif ettiklerine ve hatta bu konuda baskı yaptıklarına şahit olmaktayız.

Bu nedenlerle zaten zor şartlarda işimizi yapıyorken alacağımızın Pound, Euro veya Dolar yerine TL olarak ödenmesi yönündeki teklifin kabul edilmesi bizlerin ve dövize ihtiyacı olan ülkemizin yararına olmayacaktır.

Siz değerli üyelerimize özellikle bu hususta geri adım atmamalarını, kontrata uygun davranılmasından taviz vermemelerini öneriyoruz.

Her fırsatta kontrat hükümlerine uymamızı isteyen tur operatörlerimizden aynı hükümlere uymasını istememiz, son derece normal bir davranıştır.

Biz en iyi şekilde işimizi yapıyor ve kuralına göre oynuyorsak, onlar da bu kurala uymak durumundadır.

Lütfen Kontratınızda yazan bir para biriminden alacağınızı tahsil ediniz.

Değerli üyelerimize ve Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum. Kontrat hükümlerine uyulmalıdır."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.