'Gelecek Turizmde', 3 bin kişiyi kucakladı...

Efes Türkiye, “Gelecek Turizmde” sosyal sorumluluk projesiyle International Business Awards (IBA) 2011’de, “Avrupa’nın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülünü aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Gelecek Turizmde', 3 bin kişiyi kucakladı...

Efes Türkiye, Çoruh Vadisi’nde 2007 yılında başladığı “Gelecek Turizmde” projesiyle, International Business Awards (IBA) 2011’de, “Avrupa’nın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülünü aldı. Efes Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir, Türkiye’nin eğitim ve istihdam sorununa destek için başlatılan projeyle, bugüne kadar yaklaşık 3 bin kişiye eğitim verildiğini söyledi. International Business Awards (IBA) 2011 bu yıl Abu Dhabi’de düzenlenen törenlere sahiplerine verildi.

Efes Türkiye törende, “Avrupa’nın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi”nin yanısıra farklı beş projesiyel de onur ödülü aldı. Durul Candemir, şunları söyledi: “Efes Türkiye olarak felsefemizi bu topraklardan kazandığımızı yine bu toprakların insanlarıyla paylaşmak üzerine kurduk. 2000’li yılların başında sosyal sorumluluk için yaptığımız araştırma sonucunda Türkiye’nin en büyük iki sorunu eğitim ve istihdama odaklandık. Turizmi, istihdam ve eğitimin ortak paydası olarak gördük ve sosyal sorumluluk projemizi bu çerçevede hazırladık.”
 
Mükemmel olmaya çalışıyoruz...
 
Candemir, Efes Grubu’nun spordan sanata birçok alanda sponsorluk ve sosyal sorumluluk alanlarında yer aldığını anımsatarak şöyle konuştu: “2007 yılında başladığımız Gelecek Turizmde projesi için yaklaşık 7,5 milyon Tl ayırdık. Bu tür projeler çalışanlar neznizde de hem sadakati hem de motivasyonu artırıyor. Sosyal sorumluluk şirket olarak hayatımızın ayrılmaz bir parçası. İyi bir şirketten öte mükemmel bir şirket olamaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri kurumsal olarak itibarımızda çok olumlu etkiliyor.”
 
5 yılda 100 bin turist 1 milyon TL gelire ulaştı
 
Efes Türkiye, “Gelecek Turizmde” çatısı altında, Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) ve Efes Turizm Eğitimleri düzenlerken, Assos ve Gülpınar’da yapılan kazılar destek oldu. 2007 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle sürdürülen DATUR projesi Çoruh Vadisi’nin alternatif turizm bölgesi olmasını hedefliyor. Projeyle ev pansiyonculuğu teşvik edilerek, 26 yeni pansiyon hizmete girdi.5 yıllık dönem içinde yerli ve yabancı yaklaşık 100 bin turist bölgeye gelirken, Çoruh Vadisi proje süresince 1 milyon TL turizm geliri elde edildi. Efes Turizm Eğitimleri kapsamında da 5 yıl içinde 3 bin kişiye sertifika veridi. (Hürriyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.