GETOB Başkanı Deliveli: Gelecek sene için oldukça olumlu bir tablo var

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, "Gelecek sene için şu an oldukça olumlu bir tablo var. Çalıştığımız acentelerden, bölgeye yoğun olarak yabancı misafir getiren tur operatörlerinin gelecek sene Dalaman planlamasının bir önceki senenin çok çok üzerinde olduğu bilgisini alıyoruz" dedi.

03/12/2021 10:43
GETOB Başkanı Deliveli: Gelecek sene için oldukça olumlu bir tablo var

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Güney Ege’nin turistik otel ve işletmeleri, yeni sezondan umutlu. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada son iki yılın kendileri açısından kötü geçtiğini belirtti.

Başkan Deliveli, “Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan etmesiyle beraber 2020 yılı dünyanın gelmiş geçmiş en kötü turizm sezonunu yaşadığı yıl olmuştu. 2021 için yaralarımızı saracağımız bir sezon hedefliyorduk.

Fakat, bizim bölgemizin ana kaynak pazarı olan İngiltere’nin kırmızı liste uygulaması, Mayıs ayındaki kapanma, Rusya’nın geç açılması, turizme büyük bir darbe vurdu. Temmuz sonunda yaşadığımız orman yangınları Ağustos ayında iç pazarı, yerli turisti oldukça olumsuz etkiledi" dedi.

Gelecek sene için şu an oldukça olumlu bir tablo var

2022 yılından umutlu olduğunu belirten GETOB Başkanı Deliveli,  “Gelecek sene için şu an oldukça olumlu bir tablo var. Bugünkü fuarda da yaptığımız görüşmelerde çalıştığımız acentelerden, bölgeye yoğun olarak yabancı misafir getiren tur operatörlerinin gelecek sene Dalaman planlamasının bir önceki senenin çok çok üzerinde olduğu bilgisini alıyoruz.

Bölgemizdeki otellerin birçoğunun satışları pandemi öncesi aynı dönemle kıyasladığınızda üst noktada. Geçirdiğimiz, çok zorlu bir sezondan sonra hepimiz iyi bir sezonu umut ediyoruz. Tabii ki ortada bir belirsizlik var. Ama, Avrupa’nın, İngiltere’nin erken önlem almasıyla kışı oldukça az vakalarla geçireceği, sezona iyi bir hazırlık olacağı düşüncesindeyim” diye konuştu.

Türk Lirası’ndaki değer kaybı turizmciler için olumlu bir gelişme değil

Mustafa Deliveli, Türk Lirası’ndaki değer kaybının turizmciler için olumlu bir gelişme olmadığını da ifade ederek, “Turizmcinin birçok gider kalemi, dövize endekslidir. Türk Lirası’nın yabancı para karşısında değer kaybetmesi, bizim giderlerimize bire bir yansımaktadır.

Dolayısıyla giderlerimizin artmasıyla beraber ne yazık ki iç pazardaki fiyatlarımız da yükselmekte. Bu da Türkiye’de tatil yapmak isteyen insanlar için olumsuz bir gelişme ne yazık ki" şeklinde konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.