Geleceğin turisti seçildiler...

Rusya’nın orta sınıfının gelişmesiyle, artan bir harcama gücüne sahip Ruslar seyahate merak sardı. Hemen hemen her ülkede Rus turist sayısında patlama yaşanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Geleceğin turisti seçildiler...

Hotelier.com’un dünya çapındaki otelciler arasında düzenledikleri anketin sonuçlarına göre otellerin yarısı son bir yılda Rus turist sayısında bir artış gördü.  Yurtdışında harcama parametrelerine bakıldığında ise Rusya dünyanın en hızlı gelişen ikinci turist ülkesi konumunda. Hotelmarketing’in verdiği verilere göre 2012 yılında önceki seneye göre %32’lik bir artış kaydedildi. Bu, 2005 yılından beri %100’den fazla bir artış anlamına geliyor. Rus turistler, geçen yıl yurtdışında 43 milyar dolar harcayarak ülkeyi en büyük beşinci turist ülkesi yaptı.

Güney Kıbrıs da bunun farkında. Rusya ile yaptığı serbest uçuş anlaşmasının doğrultusunda Güney Kıbrıs Turizm Organizasyonu (CTO) 2014 yılında bu yıla göre %25 bir artış bekleyerek toplam 800.000 Rus turistin adayı ziyaret edeceğini düşünüyor.

2012 yılında toplam 35,7 milyon Rus turist yabancı ülkelere seyahat etti. 2006 yılında bu sayı ancak 7,7 milyon kişi olmuştu. Rusya, son yıllarda birçok ülke için önemli bir turist kaynağı haline geldi. 2017 yılına kadar Rus turist sayısının yılda ortalama %7,5 oranından artacağı bekleniyor.

Otelciler bunun hazırlıklarını yapıyor bile. Hotels.com’un anketine katılan otelcilerin %92’si önümüzdeki üç yıl içerisinde Rusya’dan gelen turist sayısının artacağını beklerken çoğu Ruslara daha hoş ve rahat bir geliş sağlamayı amaçlıyor. %32’si şimdiden Rus televizyon kanalları sunarken ankete katılan otelcilerin %23’ü Rusça bilen eleman çalıştırıyor ve %12’si yakında işe alacaklarını bildirdi.  

Rus turistlerin daha rahat bir tatil geçirmeleri adına otelcilerin %20’si Rusça basılı materyalleri bulundurduklarını söylerken %15’i yakında hazırlayacaklarını söylüyor. %15’i ayrıca Rusça turizm rehberleri, %10’u ise Rus yemekleri sunacaklarını belirtiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.