Gazipaşa'da isyan sesleri...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın Gazipaşa Havalimanı ile ilgili söylediği sözler gündeme bomba gibi düştü. Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç’in cevabı gecikmedi ve çok sert oldu: "Bu bilimsel değil, 'Duygusal' bir açıklamaydı." Özgenç ayrıca Bakan Yıldırım`ın koltuğu bırakmadıkça, havaalanının açılması konusunda şüpheleri olduğunu iddia etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gazipaşa'da isyan sesleri...

MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız`ın Gazipaşa Havaalanı`nın son durumu hakkında yaptığı soru önergesi ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın açıklamaları vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "Bizi bakan değil Başbakan`ın dediği bağlar. Sayın Başbakanımız Alanya ziyareti sırasında Gazipaşa Havaalanı`nın açılacağı sözünü verdi. Hükümette bakanın mı Başbakanın mı sözünün geçerli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Sayın Bakan kendi şahsi görüşlerini sunmuştur. Biz Sayın Başbakanımızın sözüne inanıyoruz. Havaalanı açılacak ve pist uzayacak" dedi.

 

 

Bakan Binali Yıldırım`ın, Gazipaşa Havaalanı`nı açma gibi bir eylem içersinde olmadığını iddia eden Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, "Bakan Binali Yıldırım`ın açıklamaları hiç bir bilimsel gerçeğe dayanmıyor. Ben mühendisim ve Havaalanı konusunda tüm projeleri inceledim, ciddi araştırmalar yaptım. Bakan bu konuda beni inandıramaz. Bakanın açıklamaları bilimsel değil duygusal" dedi. Başkan Özgenç`e "Duygusal derken neyi kastediyorsunuz?" sorusunu yönelttiğimizde, "Duygusal işte anlayan anlamıştır" yanıtını verdi.

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın, Havaalanını açmaya niyeti olmadığını belirten Başkan Özgenç, "Sayın bakan şunu unutmasın o koltukta ömür boyu oturacak değil. Bu hükümet gider, bu bakan gider, gerçekten vatanını milletini seven düzgün bir bakan gelir ve gerekeni yapar. Vatanını seven bakan `Hiç bir engel yok` der ve çatır çatır havaalanını açar" dedi.

 

Önerge vererek Gazipaşa Havaalanı hakkında gerçeklerin su yüzüne çıkmasına neden olan MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Partili milletvekillerinin ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin yıllardır Alanya ve Gazipaşa halkını kandırdıklarını söyledi. Bakanın meclis kürsüsünden yaptığı açıklamaya dikkat çeken Yıldız, "Bakan Yıldırım`ın açıklamalarının ardından Sayın Mevlüt Çavuşoğlu artık milleti kandırmayı bıraksın  ve yeni bir havaalanı yeri için arayışlara girsin.

Alanya'da bulunan AKP`lilerin ve Çavuşoğlu`nun Ankara`da madem o kadar ağırlıkları var Alanya`ya yakın bir yerde yeni bir havaalanı yeri bulsunlar. Daha sırada Akdağ konusu var. O konuda yalanlarını yüzlerine çarpacağım. Akdağ konusunda ne yazışma var ne de tahsis. Turizm Bakanı`na önerge verdim. Yakında Akdağ`da ellerinde patlayacak. Halkı kandırmasınlar" dedi.

TAV tarafından basın broşürlerde Alanya-Gazipaşa Havaalanı yazılmasına itirazı olmadığını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, "Kıskançlığa gerek yok. Burada önemli olan havaalanın ismi değil uluslararası uçuşlara açılıp açılmayacağı olmalı. Alanya-Gazipaşa ismi de bir sorun görmüyorum.Ancak Alanya ve Gazipaşa halkının kamuoyu oluşturup Ankara`ya katkı yapması lazım. başta Alanyalı olan AKP`li Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve AKP`li belediye başkanı Hasan Sipahioğlu`na büyük görev düşüyor. Davul da tokmak ta onların elinde" dedi. (Kaynak: Haberalanya.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.