Gastronomi Sokağı hareketleniyor

Michellin Guide Listesi’nde yer alan Deraliye ve Gault Millau ödüllü Galeyan, Gastronomi Sokağı olarak bilinen Sultanahmet’teki Alemdar Ticarethane Sokağı’nın iki önemli üyesi. Haziran ayında açılacak Nuz, Gastronomi Sokağı’nın yeni üyesi oluyor.

30/05/2024 19:10
Gastronomi Sokağı hareketleniyor

“Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu” demiş Napoleon Bonaparte. Roma, Bizans ve Osmanlı gibi üç evrensel imparatorluğa evsahipliği yapan İstanbul, yüzyıllar boyunca da dünyanın merkezi olarak bilindi. Peki dünyanın merkezi olan İstanbul’un merkezi neresi?

Dünyanın merkezini simgeleyen “Milyon Taşı” Sultanahmet’te bulunuyor. Trafik tabelalarında bir şehre olan uzaklık yazılırken o şehrin mülki amirinin bulunduğu yere yani Valilik binasına göre hesaplanır. Peki İstanbul Valiliği nerede? O da Sultanahmet’te. Bu durumda dünyanın merkezi İstanbul, İstanbul’un merkezi Sultanahmet demek çok da yanlış olmaz aslında.

Lezzetin de adresi

İşte Ante Holding dünyanın merkezi Sultanahmet’teki bir sokağı, dünyanın gastronomi sokağı yapmak için harekete geçti. Milyon Taşı’nın 50 metre yukarısında Ayasofya ve Sultanahmet Camii’ne eşit uzaklıkta yer alan Alemdar Ticarethane Sokak, Ante Holding şirketlerinden olan Sura Otelleri’nin de merkezinde yer alıyor. Sokakta iki adet Sura Oteli bulunuyor. Biri Sura Design Otel, bir diğeri Sura Hagia Sophia Otel… Peki bu sokağa Gastronomi Sokağı olma özelliği kazandıran bu oteller mi?

Bu sorunun cevabı hem evet hem de hayır. Evet, çünkü her otelin altında ödüllü bir restoran bulunuyor ve bu restoranlar da Ante Holding’e ait. Hayır, çünkü restoranlar otellerden ayrı bir kimlikle var oluşlarını sürdürüyor.

Sura Hagia Sophia Otel’in altında yer alan Deraliye Restoran, Osmanlı Saray Mutfağı’nın lezzetlerini sunuyor. Michellin Guide Listesi’nde yer alan Deraliye’de Sultanlara layık yemeklerin lezzetlerini tadanlar büyük bir memnuniyetle ayrılıyor restorandan.

Sura Design Otel’in altında ise Galeyan Restoran yer alıyor. Galeyan da Gault Millau ödüllü bir restoran. Ramazan ayı boyunca bir tek boş sandalye bile bulmak mümkün olmadı. Restoranda önceden rezervasyon yapmadığınız takdirde yer bulmanız hala mümkün görünmüyor.

Her iki restoranın lezzetleri birbirinden farklı ve her gelen mutlaka bir arkadaşına tavsiye ediyor. Yani her iki restoranda müşterilerin büyük çoğunluğu tavsiye üzerine Gastronomi Sokağı’nın yolunu tutuyor.

Galeyan’ın yanında bir de Galeyan Helvahane bulunuyor. Restoranlar gibi burası da ağzının tadını bilenler için.

Yeni üye geliyor

Şimdi Sultanahmet Alemdar Ticarethane Sokak’a yani Gastronomi Sokağı’na yeni bir üye geliyor. Sokağa Sura Otelleri’nin bir diğer konsepti olan Sura Premium Otel açılıyor. Otelin altında ise tamamen et konsepti olarak planlanan Nuz Restoran açılacak. Haziran ayında kapılarını açacak olan Nuz, lezzetin bir diğer durağı olacak. Böylece Sultanahmet sadece dünyanın değil, gastronominin de başkenti olma yolunda ilerliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.