Game of Thrones ilgisi Saadettin Saran'a yaradı

Hırvatistan Split’te zarar eden bir otel alarak turizm sektörüne giren Saran Holding, yatırımının meyvesini alıyor.

13/06/2018 13:04
Game of Thrones ilgisi Saadettin Saran'a yaradı

Otelin yüzde 99’luk doluluk oranına ulaştığına dikkat çeken Saran Holding Başkanı Saadettin Saran, “Game of Thrones’un (Taht Oyunları) bazı bölümleri Split’te çekildi. Bunun da bize büyük faydası oldu” dedi.

Spor, medya, savunma, sağlık ve yayıncılık alanlarında faaliyet gösteren Saran Holding, son olarak turizm sektörüne giriş yaptı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Game of Thrones dizisinin bazı bölümlerinin çekildiği Split’e otel yatırımı yapan Saran Holding, yakaladığı başarının ardından Türkiye ve çevre ülkeleri de radarına aldı

Game of Thrones turizminin kendilerine de önemli katkı yaptığını ifade eden Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran, “Pek çok turistin ajandasına otelimizin bulunduğu Split, Game of Thrones ile girdi” diye konuştu.

YÜZDE 99 DOLULUK

Hırvatistan Split’te Adriyatik kıyısında 800 metrelik özel plajı, marinası bulunan 60 bin metrekarelik alana kurulu Grand Hotel Lav’in işletmeciliğini de Le Meridien yaptığını belirten Saran, “Otel yüzde 99 doluluk oranlarına ulaştı. Bu rakamlar bize doğru bir karar verdiğimiz gösteriyor. Turizm işini sevdik. Türkiye ve yakın coğrafyada farklı fırsatlara bakıyoruz. Bu otel turizm alanındaki ilk yatırımımız değil aslında.

Daha önce Çekya’da yerleşik cedok.com adlı tur operatörünün de sahibiydik. Otelin maddi sorunları olduğunu, birlikte iş yaptığı diğer seyahat şirketleri gibi biz de Cedok sayesinde öğrendik. İyi bir fizibilite çalışması ile bu yatırımı yapmaya karar verdik. Oteli alır almaz tadilat çalışmaları yaptık. Marinasını, SPA’sını yeniledik. Kaliteli bir yönetimle birleşince başarı geldi” diye konuştu.

BÜYÜME İSTİYORUZ

Split’te başlattıkları turizm yatırımının ardından stratejilerini de açıklayan Saran sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizmde büyümek istiyoruz. Ancak büyümek isterken fiyat konusunda da son derece titiz olacağız. Bir örnek vermem gerekirse, Atina Hilton’a da talip olduk. Bir değerleme yaptık ve kafamızda bir fiyat belirledik.

Ancak bir başka Türk grup geldi ve bizim belirlediğimiz değerlemenin çok çok üzerinde bir rakama otele talip oldu. Bir oteli alalım da hangi fiyata olursa olsun diye bir hırsımız yok. Ekonominin gerçekleri neyi gerektiriyorsa son derece rasyonel yaklaşarak yeni fırsatlara bakacağız. Bu alanı yeni oyun alanımız olarak görüyoruz.”

E-SPORDA CİDDİ POTANSİYEL VAR

Turizmi yeni oyun alanı olarak gösterirken, spor alanındaki fırsatlara da vurgu yapan Saadettin Saran, şöyle devam etti:

“Bu alanda büyümeyi de devam ettireceğiz. Saran Grubu şu an Türkiye’de değişik kanallarda yayınlanan spor içeriğinin yüzde 50’den fazlasının yayın hakkına sahip. Spor 150 milyar dolarlık bir sektör. Bunun 50 milyar doları futbol. Türkiye’de pazar 500 milyon dolar.

Öngörülere göre spor medyası her yıl ortalama yüzde 5.5 büyüyecek. Teknoloji sporları ve e-spor ise çok daha hızlı büyüyecek. e-sporun yıllık ortalama büyümesi yüzde 43. Burada ciddi bir potansiyel var. Bunu değerlendirmek istiyoruz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.