Galataport İstanbul'dan Cumhuriyet'in 102. yılına özel kutlama

Galataport İstanbul, Cumhuriyet’in 102. yaşını çok anlamlı aktivitelerin yer aldığı bir programla kutluyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını yaşatacak sergi ve atölyelerden Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konserlerine, büyük bir özenle tasarlanmış etkinlikler gün boyu her yaştan ziyaretçiye unutulmaz anlar yaşatacak.

24/10/2025 21:31
Galataport İstanbul'dan Cumhuriyet'in 102. yılına özel kutlama

Galataport İstanbul, Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yılını büyük bir coşkuyla kutluyor. 29 Ekim Çarşamba günü 10:00-21:00 saatleri arasında herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek çok özel etkinlik serisi, her yaştan ziyaretçiye Cumhuriyet heyecanını ve birlik duygusunu derinden hissettirecek.

Doğuş Meydanı ve Paket Postanesi’nde gerçekleşecek program kapsamında; şeflik ve genel müzik direktörlüğünü Türkiye’nin önde gelen orkestra şeflerinden Prof. Rengim Gökmen’in üstleneceği, Galataport İstanbul’un ilk günden beri gururla ev sahipliği yaptığı Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Cumhuriyetin 102. yılı şerefine Doğuş Meydanı’nda iki ayrı konser verecek. 

DÇSO’nun yaklaşık 70 öğrenci ile vereceği bu anlamlı konserlerde, DÇSO çatısı altında ilk orkestra deneyimlerini yaşayan ve bugün uluslararası kariyerlerini başarıyla sürdüren eski öğrenciler de sahneye dönüyor. Keman sanatçıları Alican Süner, Hasan Gökçe Yorgun, İdil Yunkuş ve Sesim Bezdüz, orkestra ile yeniden buluşarak müzikseverlere ilham verici bir deneyim yaşatacak. Zengin repertuvarda; 10. Yıl Marşı, Gençlik Marşı ve Türkiye Senfonik Şiiri gibi Cumhuriyet ruhunu ortaya koyan eserler de yer alacak. Gina desteğiyle ziyaretçilerle buluşacak Radyo Voyage’ın 29 Ekim coşkusunu yansıtan müzikleri, Doğuş Meydanı’nda dinlenebilecek.

29 Ekim heyecanı, Paket Postanesi’nde de doyasıya yaşanacak

Doğuş Otomotiv Plus tarafından hayata geçirilen Şönil Çiçek Çocuk Atölyesi çocuklara eğitmenler eşliğinde Atatürk Çiçeği (Poinsettia) yapmayı öğretecek. MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde sanat tarihçisi eşliğinde düzenlenecek Türk Resminde Cumhuriyet’in İzleri sergi turu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarından itibaren resim sanatının büyük dönüşümünü görünür kılacak. Ayrıca Kiko Milano’nun Galataport İstanbul mağazasına özel olarak tasarladığı Bugünün Işıltısı projesi çerçevesinde, iki makyaj sanatçısı tarafından isteyen herkese makyaj uygulaması yapılacak.

29 Ekim heyecanı, Paket Postanesi’nde de doyasıya yaşanacak. Atatürk’ün Parfümü Hatıra Sergisi gün boyu ziyaretçileri ağırlayacak. Gündelik yaşamdan kesitler ve İstanbul’a ait hatıralarla bir koku rotası çizen sergide misafirler; Atatürk’ün kokusunu deneyimlemenin yanı sıra, 1923’ten bugüne bir koku yolculuğuna çıkmanın da ayrıcalığını tadacak. 16.10 İstanbul’un şehrin içindeki mimari, tarihi, kültürel ve renkli detayları ve kendilerine özgü hikayeleri bütünsel bir deneyime dönüştürdüğü, başlangıç noktası Paket Postanesi olan Semt Yürüyüşü ise katılımcıların zihninde “gündelik hayat, kültür, hafıza, anı” bağlantılarını kuracak.

Çocukların Cumhuriyet’in yapılarından esinlenip şehri hayal ederek, oyunlaştırılmış yönergeler eşliğinde maket ürettiği Arkki Kolektif Atölye: Cumhuriyet Yapıları da yine Paket Postanesi’nde konumlanacak. Arbil Çelen Yuca İsmimle Oku Beni: Bir Cumhuriyet Kadınları Anlatısı etkinliğinde ise yazar, yedi iz bırakmış kadının hikayesini, onların ağzından yazılmış mektuplarla anlatacak.

Galataport İstanbul 29 Ekim Özel Programı:

 12.00-14.00 Günün ruhuna uygun müzikleriyle: Gina x Radyo Voyage, Doğuş Meydanı

 13.00, 15.00 Şönil Çiçek Çocuk Atölyesi, Doğuş Otomotiv Plus

 14.00 DÇSO Cumhuriyet Konseri, Doğuş Meydanı

 10.30, 11.30, 15.00, 16.00 Cumhuriyet Sanatçıları Sergi Turu, İRHM

 15.00-19.00 Cumhuriyet Kadınları Işıltısı Makyajı, Kiko Milano

 17.00 DÇSO Cumhuriyet Konseri, Doğuş Meydanı (2. Konser)

18.00-19.00 Günün ruhuna uygun müzikleriyle: Gina x Radyo Voyage, Doğuş Meydanı

Cumhuriyet'in İzinde Paket Postanesi

   10.00-22.00 Atatürk'ün Parfümü "Hatıra" Sergisi

 12.00 Semt Yürüyüşü (Başlangıç noktası Paket Postanesi) 

 12.00-14.00 Arkki Kolektif Atölye: Cumhuriyet Yapıları

   20.00-21.00 Arbil Çelen Yuca ile İsmimle Oku Beni: Bir Cumhuriyet Kadınları Anlatısı


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.