FTI'ın iflası: Yarından itibaren neredeyse hiç seyahat gerçekleşmeyecek!

FTI ve Big Extra'nın birkaç gün öncesine kadar hayal bile edilemeyecek olan iflas başvurusunun seyahat acenteleri açısından ciddi sonuçları var: Yarından itibaren neredeyse hiç seyahat gerçekleşmeyecek. Bu nedenle binlerce müşteri planladıkları tatile çıkamıyor.

03/06/2024 15:32
FTI'ın iflası: Yarından itibaren neredeyse hiç seyahat gerçekleşmeyecek!

“Bu tam bir felaket. Sadece birkaç gün önce CEO Karl Markgraf yıllık toplantıda bizden FTI'ye yeniden güvenmemizi istedi," dedi Kelebek İşbirliği'nin şok içindeki seyahat acenteleri. Etkilenen seyahat acenteleri artık müşterilerin öfkesiyle yüzleşmek zorunda ve önlerinde dağlar kadar ekstra iş var.

Yüksek komisyon kayıpları

Touristik Aktuell’den Matthias Gürtler’in haberine göre, Ayrıca birçok seyahat acentesi, hangi ödeme seçeneğini seçerse seçsin yüksek komisyon kayıplarıyla karşı karşıya kalıyor: Corona'dan bu yana FTI, ücretin depozito sonrası veya müşterinin ayrılmasından sonra ödenmesi arasında seçim yapma olanağı sunuyor. Bir seyahat acentası ilkini seçmişse komisyonlar zaten hesaptadır. Ancak Amereller hukuk firmasına göre, iflas idaresinin, iflas davası açıldıktan sonra borçludan alacaklıya geri ödeme talep etme riski bulunuyor.

Avukatlar, örneğin "her iki taraf da ödeme sırasında borçlunun tüm alacaklılarını ödeyemeyeceğini ve bu nedenle iflas ettiğini biliyorsa" bunun mümkün olabileceğini söylüyor. Ayrıca 4 Haziran'dan itibaren FTI ve Big Extra ile yapılacak seyahatlerin neredeyse tamamı gerçekleşmeyecek. Bunun eski bir tartışmayı yeniden alevlendirmesi muhtemeldir: Bir seyahat acentesi işini ne zaman yapmıştır; rezervasyon tamamlandığında mı, yoksa müşteri ayrıldığında mı?

Brennecke Rechtsanwälte hukuk firmasına göre, iflas yöneticisi toplanan tutarları anında iade edebilir. “İflas işlemlerinin başlamasından itibaren dört buçuk aya kadar bir süre. Para alacaklının hesabından iade edildikten sonra meblağın geri alınması neredeyse hiç mümkün değil” diyor hukuk firmasının internet sitesinde.

TVG'ye ne olacak?

Seyahat acentesi zinciri TVG'nin geleceği de şu anda açık. En azından: RTK ile FTI arasındaki ortak girişim şimdilik iflas başvurusundan etkilenmiyor. RT-Reisen veya Sawiris ailesinin FTI'nın yüzde 50 hissesini devralması bekleniyor, daha doğrusu ümit ediliyor. Franchise sahipleri zaten özellikle zor haftalarla karşı karşıya: FTI payları tüm seyahat acenteleri arasında özellikle yüksek ve toplam satışların ortalama yüzde 30 ila 40'ını oluşturuyor.

Tek teselli: Sonnenklar TV'nin işletme şirketi Euvia GmbH henüz iflastan etkilenmedi. Ancak oradaki çağrı merkezlerinin soruları yanıtlamaya devam etmesi pek mümkün değil: FTI ve Big Xtra'nın payının yüzde 75 civarında olduğu bildiriliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.