FTI'ın iflası Bodrum'a 10 Milyon Euro kaybettirdi

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, FTI'ın iflası nedeniyle Bodrum’da 10 Milyon Euro üzerinde kayıp olduğunu söyledi.

10/06/2024 01:33
FTI'ın iflası Bodrum'a 10 Milyon Euro kaybettirdi

Almanya'dan Türkiye'ye turist getiren dev Alman turizm şirketi Alman FTI’ın iflası Türkiye'deki turizmcileri endişelendirdi. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’da 10 Milyon Euro üzerinde kayıp olduğunu söyledi. Dengiz, “Orta Avrupa, Suudi Arabistan ve İngiltere'den bu boşluğu kapatacağımızı düşünüyoruz.” dedi. Avrupa’nın en büyük tur acentelerinden FTI şirketinin iflası üzerine Bodrum’a Almanya’dan gelmesi planlanan turist sayısında azalma olacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Süperhaber'in aktardığına göre, “2 Haziran’da aldığımız haber üzerine BODER olarak olağanüstü toplandık. Bu noktada otelcilerle bire bir görüşme sağladık, müşterileri mağdur etmemeye çalıştık.” dedi.

"TÜRSAB’la da ortak bir çalışma yürütüyoruz"

TÜRSAB’la da ortak bir çalışma yürüttüklerini anlatan Dengiz, “10 Haziran’dan sonra artık FTI üzerinden turist gelmeyecek. Almanya’daki sigorta fonu diğer yabancı acentelerinden görüşme halinde, anlaşma sağlandığı takdirde 10 Haziran sonrası başka bir seyahat acentesi müşterileri getirebilir. Bunu söylemek için şu anda çok erken ve bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bodrum’a bu yıl Almanya’dan 90-95 bin turist gelmesi beklendiğini ancak FTI’ın ifasıyla bu rakamın düştüğünü anlatan Deniz, “Her şeye rağmen gelmek isteyenler var ve biz de alternatifler sunmaya devam ediyoruz. 10 Milyon Euro'nun üzerinde bir kaybın olduğunu düşünmekteyiz.” dedi. Dengiz, “Bodrum çok geniş bir destinasyona sahip. 3 saatlik uçuş ile 50’ye yakın ülkeden Bodrum’a gelinebiliyor. Orta Avrupa, Suudi Arabistan ve İngiltere’den bu boşluğu kapatacağımızı düşünüyoruz. Çok büyük bir boşluğun olmayacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.