Fransız çipine Bakan el koydu...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin elektronik pasaport ihalesinin Fransa'ya verilmesiyle ilgili, "TÜBİTAK'ta yapılmış olan çiple, pasaportlardaki ihaleye, şartnameye konulan çipler aynı çipler mi onları bir araştırmak lazım" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fransız çipine Bakan el koydu...

Bakan Ergün, Türkiye'nin elektronik pasaport ihalesinin Fransız devlet şirketi Gemalto'ya verilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Partisinin Kocaeli Kadın Kolları Kongresi'ne katılan Ergün, burada, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, "Yeni çipli pasaportlara geçişle ilgili İçişleri Bakanlığı'nın uzun zaman önce yapılmış olan bir ihalesiydi.

Tabii, TÜBİTAK'ta yapılmış olan çiple, pasaportlardaki ihaleye, şartnameye konulan çipler aynı çipler mi onları bir araştırmak lazım. Onun için haberi sabahleyin bende gazetede okudum. TÜBİTAK'taki çiplerle, ihaleye şartnamesine konulan çiplerin aynı özellikler olup olmadığını bir baktıktan sonra daha doğru bir açıklama yapabiliriz. Onun için araştırma safhasında olan bir konu" açıklamasını yaptı.

 

"EĞER UFAK İŞLERE TAKILIRSAK HEDEFİMİZE VARAMAYIZ"

Ergün, kongrede yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin 2023 hedeflerine değindi. Bakan Ergün, şöyle konuştu: "Türkiye'ye hedef koyduk. 2023'ün Türkiye'si muhteşem bir Türkiye olsun istiyoruz. Ekonomide, siyasette, eğitimde, sağlıkta, sosyal politikalarda her açıdan ilerlemiş bir Türkiye'yi inşa ediyoruz.

Bunun için çalışıyoruz. Bundan başka gözümüz bir şey görmez. Hedefimiz neresiyse gözümüzü oraya odaklamışız. Eğer ufak işlere takılırsak hedefimize varamayız. Ufak tefek bir takım mevzuların içerisinde boğulursak hedefimize varamayız. Onun için hedefimize odaklanacağız. Herkes buna odaklanacak. Herkes buna odaklanırsa o zaman hedefimize daha çabuk varırız."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.