Fransa'nın yüzlerce yıl yönetildiği saray otel oluyor

Tarih boyunca devrimlere, entrikalara ve siyasi anlaşmalara ev sahipliği yapan Versailles Sarayı, otele dönüşüyor.

11/11/2019 12:36
Fransa'nın yüzlerce yıl yönetildiği saray otel oluyor

Bu görkemli sarayın Le Grand Contrôle bölümü, 2015'ten beri süren çalışmaların ardından lüks bir otel olarak hizmete açılacak. Versailles Sarayı'ndaki otelin açılış tarihi, 2020.

Versailles Sarayı tarih boyunca pek çok önemli olaya sahne oldu. Fransız Devrimi sırasında baskına uğradı. Öncesinde İmparatoriçe Marie Antoinette'in skandallarına ev sahipliği yaptı. Ardından da savaşları sona erdiren, yeni ülkelerin doğuşuna vesile olan anlaşmaların imzalandığı yer oldu.

Fransa yüzlerce yıl boyunca buradan yönetildi

Yaklaşık 680 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan 2.300'den fazla odaya sahip bu dev sarayda Fransa yüzlerce yıl boyunca yönetildi. Bu devasa saray toplamda 800 hektarlık bir alanı kapsamakta.

2015'te başlanan bir çalışmayla birlikte bu ünlü sarayın bir bölümü otele dönüştürülüyor. Milliyet'te yer alan habere göre, Le Grand Contrôle adını taşıyan sarayın yan tarafı, çalışmalar sonucunda bir otele dönüştürülecek.

2020'de açılacak olan otel lüks statüde

2020'de açılacak olan otel lüks statüde konumlanıyor. Otelin içinde bir de kapalı havuz bulunuyor. 12 odanın yer alacağı bu lüks otel misafirlerine tarih içince bir atmosfer vaat ediyor.

Tarihi sarayın içinde yer alacak olan otele rezervasyonlar 2019'un Aralık ayında başlayacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.