Four Seasons'tan Bodrum'a 1 Milyar Dolar'lık otel

Dünyanın sayılı markalarından Four Seasons, 1 Milyar Dolar'lık yatırımla Bodrum’da otel kuruyor. Proje 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilecek ve 2020'de tamamlanacak.  

21/05/2018 13:16
Four Seasons'tan Bodrum'a 1 Milyar Dolar'lık otel

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum, 1 Milyar Dolar'lık yatırımla, Türkiye'deki Four Seasons markalı üç otelden birine sahip olacak. Four Seasons Resort Bodrum, İstanbul'daki iki Four Seasons otelin yatırımcısı olan ve bünyesinde Astay Gayrimenkul'ü de barındıran Tay Group tarafından hayata geçiriliyor.

Projenin 2020'de biteceğini söyleyen Astay Gayrimenkul CEO'su Enes Berse, "Bodrum'un doğasına uygun tasarlanan proje, harika bir koy olan Yalıçiftlik'te yer alacak. El değmemiş durumda olan Karaada'nın karşısında yapılacak proje, aynı zamanda bölgenin en uzun sahiline sahip olacak" dedi.

100 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

1 milyon metrekarelik alanda gerçekleşecek projede inşaat alanına 165 bin metrekare ayrıldı. Projede toplam 10 bin yetişkin zeytin ağacı dikilmesi planlanırken, tüm bölgeye de dikilecek toplam ağaç sayısı 100 bini bulacak. Dev tesiste 125 suite oda yer alacak.

Resort odalarının hepsi deniz manzaralı olacak. Oteldeki en küçük oda tipi 80 metrekare olacak. Projede, royal + presidential ve diğer tüm suitelerin geniş bahçe alanları ve özel havuzları bulunacak. Deniz kenarında yer alan royal suitelerin iskelesi de olacak.

SEZON 12 AYA ÇIKACAK

Four Seasons Resort Bodrum, dünyanın en son iletişim, ulaşım ve sağlık teknolojilerinin hepsinin kullanılacağı 12 ay hizmet verebilecek bir yaşam merkezi olacak. Resort içerisinde 2 bin metrekarelik sağlık merkezi ile 2.700 metrekarelik SPA alanı bulunacak. Projede Four Seasons kalitesi ile hizmet verecek pek çok sosyal ve etkinlik alanıyla hobi merkezleri de bulunacak.

AKDENİZ'İN EN BÜYÜĞÜ

Four Seasons'ın Akdeniz'deki en büyük resort projesi olacak Four Seasons Resort Bodrum'un mimari tasarımı, dünyanın en prestijli mimarlık ofislerinden HKS tarafından gerçekleştirilecek. Peyzaj düzenlemesini ise, Londra merkezli Scape üstleniyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.