Fotoğraflarıyla bu ülkeyi tek başına sırtlayarak, dünyaya tanıttı

Alfred Capus’nun dediği gibi, “Dostluk, çınar gibidir. Meyvesi olmasa da gölgesi yeter.” Turizm camiasının en beyefendi, en naif, bir o kadar görkemli, dev çınarı idi Halil Abi’miz. Turizm sektörünün en kadim dostlarından biri idi.

16/09/2021 20:53
Fotoğraflarıyla bu ülkeyi tek başına sırtlayarak, dünyaya tanıttı

Cemal Kızıltan

Fotoğraflarıyla bu ülkeyi tek başına sırtlayarak, dünyaya anlatan isimdi. Alfred Capus’a inat, meyve verebilen bir çınar ağacı idi, hem de bıkmadan ve pes etmeden yıllar boyunca. Bu sabah bizlere güzel bir yaşam dileyerek ruhunu teslim etmiş. O zalim hastalığın pençesine düşene kadar durmadı, yaşlanmadı.

Sanki, kendisini de, zamanı da, mekanları da fotoğraf kareleri gibi dondurmuştu. Alışmıştık onu kah Nemrut’un tepesinde, kah bir fuarda elinde fotoğraf makinesi ile görmeye. Duyguyla, tutkuyla yapardı işini, Dünya malıyla hiç mi hiç ilgisi yoktu, onun tapusu fotoğrafları olmuştu.

Bu dünyada aradığın her şeyin fazlasını gittiğin yerde bulmanı diliyorum

İki fotoğraf makinesi ile gezerdi, durmaksızın yürüyor, görüyor, yakalıyor ve çekiyordu. Sürekli hareket halinde idi. Gözlerinin içi gülerdi, en çok günbatımını çekmeyi severdi. O sebepten Halil Tuncer’de asla gün batmayacak diye düşünürdüm. Yanılmışım, keşke yanılmasaydım.

Bu dünyada aradığın her şeyin fazlasını gittiğin yerde bulmanı diliyorum, kalbimizin en derin yerindesin, unutulmayacaksın. Toprağın bol, mekanın cennet olsun sevgili ağabeyimiz. Turizm camiasının, sevenlerinin başı sağ olsun. Son günlerinde ona kucak açan, destek veren, rahat etmesini sağlayan herkeste Allah razı olsun.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.