Firuz Bağlıkaya yeniden TÜRSAB Başkanı

TÜRSAB'ın dün başlayan 24'üncü Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan başkanlık seçimiyle sona erdi. TÜRSAB'ın mevcut başkanı Firuz Bağlıkaya, yeniden TÜRSAB Başkanı seçildi. Bağlıkaya seçimde 2530 oy, Davut Günaydın ise 1459 oy aldı.

01/12/2019 15:44
Firuz Bağlıkaya yeniden TÜRSAB Başkanı

3 bine yakın seyahat acentasının katılımıyla gerçekleşen TÜRSAB 24'üncü Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan Yönetim Kurulu seçimiyle sona erdi. TÜRSAB'ta başkanlığı, yeniden Firuaz Bağlıkaya kazandı. Bağlıkaya seçimde 2530 oy, Davut Günaydın ise 1459 oy aldı. Firuz Bağlıkaya, acentelerin kullandığı toplam 4013 oyun yüzde 63'ünü, Davut Günaydın ise, yüzde 36'sını elde etti.

Bugün yapılan seçimlerde ayrıca, Türkiye Turizm Tanıtma Ajansı'nda TÜRSAB'ı temsil edecek Yönetim Kurulu Üyesi için de ayrı bir oylama yapıldı. Bu seçimi ise, 1424 oy alan İbrahim Halil Kalay kazandı. Kalay'la yarışan rakibi Emin Çakmak ise, 1145 oy aldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin 24. Dönem Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları'nın da belirlendiği seçim, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Bugün saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi, 17.00'da sona erdi.

Bağlıkaya karşısında muhalefet ortak liste ile seçime girdi

Firuz Bağlıkaya karşısında birleşen muhalefetin üç adayı Davut Günaydın, Cüneyt Tansu Demir ve Hasan Erdem, ortak liste ile seçime girdi.

24'üncü TÜRSAB Genel Kurulu'nda muhalefetin tek listede birleşmesinin ardından iki liste seçime girmiş oldu. Firuz Bağlıkaya'nın liderliğini yaptığı Değişim Devam Ediyor Grubu Mavi Liste, Davut Günay'ın'ın başını çektiği Tek Yürek Grubu ise Beyaz Liste ile seçime girdi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.