Firuz Bağlıkaya: Turizmi 4-5 şehirden kurtarmalıyız

Türkiye bu yılın ilk 4 ayında 12 milyonu aşan turist sayısıyla rekor kırdı. ‘Turizm Yüzyılı’ projesiyle bu rakamı artırmak için düğmeye basan TÜRSAB, 4-5 kente sıkışan turizmi ülke geneline yaymak istiyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Türkiye’de turist sayısının artması 81 ilin devreye girmesiyle mümkün. Amacımız turizmi deniz, kum ve güneşin dışına çıkarabilmek” dedi.

01/06/2024 13:15
Firuz Bağlıkaya: Turizmi 4-5 şehirden kurtarmalıyız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yeni Şafak’ta yer alan haberde, “Bizim tüm turizm aktivitemiz 4-5 şehirde geçiyor. Burada çok ciddi dengesizlik var. Türkiye’de turist sayısının artması 81 ilin devreye girmesiyle mümkün” dedi.

Turizmin kıyı şehirlerinde sıkıştığını belirten Bağlıkaya, “8 sene önce hangi ilin yüzdesi neyse halen aynı. Burada çok ciddi dengesizlik var” diye konuştu. Türkiye’de turist sayısının artmasının diğer illerin de devreye girmesiyle mümkün olacağının altını çizen Bağlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız turizmi deniz kum güneşin dışına çıkarabilmek.

Bir diğer hedefimiz ise gelir düzeyi daha yüksek turisti getirmek. Tarihsel olarak burada da düşüş var. Gelir düzeyi yüksek turistin oranı 7-8 sene önceki oranlardan daha da düşük. Bunu da arttırmak için rekabetten uzaklaşmak gerekiyor. Rekabet de deniz kum güneşte ve doğal olarak fiyatla oynamaktan geçiyor. Turizm potansiyeli yüksek olup hakkettiği potansiyeli almayan şehirleri çalışarak öne çıkaracağız.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.