Firuz Bağlıkaya: M.I.C.E'da çok ciddi sorunlar var
TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı ve TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya M.I.C.E turizmi yapan seyahat acentesi temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geldi.

M.I.C.E turizmi acentelerinin sorunlarının tartışıldığı toplantıda Bağlıkaya, çok ciddi sorunların olduğunu dile getirdi ve çözüm önerilerini sundu. TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya kurucusu olduğu TÜRSAB Yeniden Platformu üyeleri ile birlikte 10 Kasım 2015 Salı günü İstanbul'da M.I.C.E (seminer, teşvik organizasyonları, kongre ve organizasyon) turizmi yapan acentelerle bir araya geldi. M.I.C.E turizminin önemli isimlerinden Scala Mice Genel Müdürü Selçuk Boynueğri'nin de Firuz Bağlıkaya'nın yanında hazır bulunduğu toplantıda sektörün sorunları tartışıldı.
M.I.C.E'ın sorunları yıllardır çözüm bekliyor
Firuz Bağlıkaya, M.I.C.E turizmi yapan acentelerle bir araya geldiği toplantıda "M.I.C.E'ın yıllardır çözüm bekleyen sorunları var. M.I.C.E'a kamu desteği gerekiyor, yalnız bırakılmış bir M.I.C.E turizmcisi var. M.I.C.E turizmcisi 5 bin kişilik bir kongre almaya gidiyor ancak yanında ne Turizm Bakanlığı'ndan biri var, ne de belediyeden biri var, kamudan kimse yok. TÜRSAB da bunu görmezden geliyor.
M.I.C.E turizmcisini kendi haline bırakmış. TÜRSAB yönetimine bakıyorsunuz Hac işi yapan acente temsilcisi var, bilet işi yapan var, tur operatörü var, incoming'ci var ama M.I.C.E turizmini temsil eden kimse yok. Yönetimde muhakkak M.I.C.E turizmi yapan birilerinin olması gerekiyor. Tanıdıkla, eşe, dosta imkan sağlamakla meslek örgütü yönetilmez. Kimsenin yandaşına iş imkanı sağlamaması lazım. Her şey eşit ve demokratik olmalı.
Etik bir kurulla birlikte hareket edilmeli. Bu yapının içinde yer alacak kişiler de gene siz acente temsilcileri olmalısınız. Hep birlikte düzelteceğiz, kimseye farklı davranmayacağız. Bizim TÜRSAB Yeniden Platformu'muzda yer alan kimsenin bu yönetimden bir şey almaya ihtiyacı yok. Biz samimiyetle bir şeyler yapmak, sektörü düze çıkartmak istiyoruz'' dedi.
M.I.C.E için hayati önem taşıyan dört madde
M.I.C.E sorunlarının derinlemesine tartışıldığı toplantıda Firuz Bağlıkaya yönetime geldiklerinde ilk iş olarak eğilecekleri dört ana maddeden söz etti. İşte Firuz Bağlıkaya'nın M.I.C.E için olmazsa olmaz 4 maddesi:
1. Sektörün tanımı yapılacak. Mesleki yeterliliğin tesis edilmesi için bakanlık nezdinde girişimde bulunulacak.
2. Uluslararası pazardaki rekabet gücümüzün artırılması için sektöre pazarlama desteği verilecek.
3. Ulusal sektör fuarlarında, TÜRSAB olarak toplu satın alma yapılarak elde edilen avantajlar direkt kullandırılacak.
4. Bakanlık ve ilgili kurumlarının desteği alınarak, sigorta şirketleriyle görüşülecek. Kongre, toplantı ve etkinliklerin sigorta ihtiyaçlarını giderecek şekilde poliçeler hazırlanacak.
Demokratik yapılanmayı esas alıyor
Firuz Bağlıkaya'nın yeni TÜRSAB modelinin seyahat acentelerinin kendi aralarında birer grup oluşturarak gruplarını temsilen bir isim belirlemelerini ve bunu yönetime önermeleri şeklinde olduğu belirtiliyor. M.I.C.E turizmi yapan, Hac işi yapan, bilet işi yapan, incoming yapan acentelerin ve diğer tüm alanlardaki grupların her birinin birer temsilci tayin edip yönetime önermesi şeklinde oluşacak Firuz Bağlıkaya'nın yeni TÜRSAB modeli demokratik bir yapılanmayı esas aldığı ifade ediliyor.
Bu sistemle acentelerin Başkan'ın seçip tayin ettiği isimler tarafından değil, acentelerin kendi seçtiği isimler tarafından temsil edilmesinin sağlandığı belirtildi. Firuz Bağlıkaya gecenin sonunda "18 yıldır aynı ellerdeki TÜRSAB artık değişim istiyor. Aramızda geçen seneye göre daha fazla kazanıyorum diyen bir kişi yok. Herkesin kârlılığı düşmüş. Piyasa kan ağlıyor. Geleceğimiz, geleceğiniz için oyunuzu kullanın. En başta biz birbirimize sahip çıkmalıyız. Çünkü TÜRSAB bizim ekmeğimizdir, ailemizdir'' dedi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: