Fırsatçı 'bam' teline takıldı...

İflasın eşiğinde olduğu için turlarını iptal eden Bamtur'un fırsat sitelerindeki müşterileri sigorta zararlarını karşılamadığı için dava açıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Fırsatçı 'bam' teline takıldı...
İnternette indirim fırsatı başlarına dert açtı. İflasın eşiğindeki Bamtur’un fırsat sitesi Grupfoni’de satışa sunduğu turlar yüzlerce mağdur yarattı. Kurban Bayramı öncesi mali sıkıntı nedeniyle turları iptal ederek 5 bin kişiyi mağdur eden Bamtur’un sigorta şirketi Ergo, fırsat sitesi üzerinden yapılan satışları kapsam dışı tuttu. Nedeni ise satış fırsat sitesi Grupfoni üzerinden yapıldığı için faturaların da Grupfoni Elektronik Hizmetler Turizm ve Ticaret şirketi üzerinden kesilmiş olması.

Üç şirkete dava açılıyor
Fırsat sitesi üzerinden tur satın alan tüketiciler mahkeme yolunu tutmaya başladı. Fatura Bamtur adına kesilmediği için paralarını sigorta şirketinden geri alamayanlar Ergo Sigorta, Grupfoni ve Bamtur olmak üzere 3 şirkete birden dava açıyor.

Bayram turlarını iptal etmişti
Bamtur’un içinde bulunduğu mali kriz Kurban Bayramı öncesinde düzenlediği bütün tur ve gezileri iptal etmesiyle ortaya çıktı. Bir süredir maddi sıkıntı yaşayan şirket müşterileri daha fazla mağdur etmemek için geçen Kurban Bayramı turlarını iptal etmişti. Bu yüzden de yaklaşık 4 bin kişi mağdur durumda kalmıştı. Bamtur’un turları iptal etmesinin ardından turların sigorta poliçesini yapan Ergo Sigorta da talep toplamaya başladı. Ergo Sigorta, internet sitesinde yayımladığı duyuruda, “Bamtur şirketimiz nezdindeki poliçesi; zorunlu bir sorumluluk poliçesi olup, şirketimize ulaşan talepler bu poliçenin limiti dahilinde değerlendirilecektir.
Bu nedenle Bamtur’un organize ettiği yurtiçi/yurtdışı paket tur satın alan, adına seyahat acentesi tarafından voucher ve seyahat sözleşmesine sahip olan müşterilerin ilgili firmanın poliçesi kapsamındaki hasar talepleri için şirketimize müracaat etmelerini rica ederiz” denildi.
Kaynak: Radikal

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.