Fettah Tamince’den Kazakistan'a 5'inci otel

Fettah Tamince’nin şirketi Rixos, Türkistan eyaletinin ilk 5 yıldızlı otelinin temelini atıyor. Projenin ortağı ise, Kazak milyoner Serikzhan Seitzhanov.

10/01/2019 11:14
Fettah Tamince’den Kazakistan'a 5'inci otel

İş adamı Fettah Tamince’nin şirketi Rixos, yurtdışındaki zincirine bir yenisini daha ekliyor. Mısır’dan Rusya’ya, İsviçre’den Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar 7 farklı ülkede otel işleten Rixos, Kazakistan’daki 5’inci otelini Türkistan eyaletine açacak. 

Finangündem'de yer alan habere göre, göre geçtiğimiz haftalarda sessiz sedasız temeli atılan otelin ismi Rixos Khadisha Turkestan olacak. Kazakistan’ın en dikkat çeken bölgelerinden Türkistan eyaletinde olacak proje, ilk 5 yıldızlı otel unvanının da sahibi.

KAZAKİSTAN’DA YILIN İŞ ADAMI SEÇİLDİ

2019’un aralık ayında tamamlanması planlanan projenin ortağı ise, Kazakistan’ın en önemli isimlerinden biri. Forbes’un 2018 yılı Kazak işadamı seçilen ve yaklaşık 400 Milyon Dolar serveti bulunan Serikzhan Seitzhanov’un ortaklık yapacağı otel, 120 odalı olacak.

Projenin maliyeti ise, 10 Milyar Kazakistan Tengesi. Yani bu rakam, Türk Lirası olarak yaklaşık 150 Milyon Lira'ya denk geliyor. Tamince’nin Kazakistan’da 4 oteli daha bulunuyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.